Diari Més

Vía pública

Àngels Ollé dona nom a una nova plaça davant de l'Escola Mowgli de Reus

El lloc recordarà l’escriptora i pedagoga

L'anunci el va fer ahir l'alcalde durant la jornada 'Llum de Llull'.

Àngels Ollé, plaça, Biblioteca Xavier Amorós, reusGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va anunciar ahir en el decurs de la jornada Llum de Llull, que es va fer a la Biblioteca Xavier Amorós i que enguany s’ha dedicat especialment a Àngels Ollé, que la ciutat batejarà amb el nom de la pedagoga reusenca Medalla d’Or de la Ciutat la futura plaça que, dins del projecte de Millora i Recuperació del passeig de la Boca de la Mina, es definirà justament davant de l’Escola Mowgli.

Durant l’anunci fet per l’alcalde, que va estar acompanyat pel regidor de Cultura, Educació i Política Lingüística, Daniel Recasens, Pellicer va explicar que s’ha escollit aquest lloc concret davant de l’escola Mowgli per ser «un lloc emblemàtic i entranyable on el referent d’Àngels Ollé ens serà proper per sempre».

Durant tot el dia la memòria de la pedagoga va estar present a la jornada amb una xerrada primer a càrrec de Teresa Mañà, de la Universitat de Barcelona, titulada Àngels Ollé, una contribució fonamental per al llibre infantil dels anys seixanta. La segona ponència va anar a càrrec de Teresa Codina, mestra i companya d’Àngels Ollé els anys 1960-1964, i es va titular Educar amb realisme i mirada àmplia: recuperar, preveure.

La tarda va començar amb una sessió de Contes a cau d’orella, a càrrec del grup MARC que va explicar La visita de Sant Pere. Pregó de la Festa Major de Reus 1994 de la mateixa Àngels Ollé. I es va obsequiar als assistents amb una edició reeditada per l’Ajuntament. Després es va presentar l’exposició bibliogràfica d’Àngels Ollé a la Sala Central de la Biblioteca Xavier Amorós, el mateix espai que va acollir, per acabar la jornada, la presentació del llibre Cullera de sopa, a càrrec de Cristina Feliu, editora d’Estrella Polar i Carme Solé, il·lustradora.

tracking