Diari Més

Mobilitat

Els passos de vianants segurs per a ciclistes i motos s'estenen a Reus

El disseny de menys línies, que es va provar a la Riera Miró a l’octubre, s’adopta definitivament

Un dels nous passos de zebra, entre la Llibertat i General Moragues.

Llibertat, General Moragues, Reus, passos zevrea, vianantsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El disseny de pas de vianants que reforça la seguretat de la circulació de bicicletes i motos, que es va estrenar a la Riera Miró a principis d’octubre, ja s’ha aplicat a altres punts i es farà servir, si la concreció de cada espai no ho desaconsella, als passos zebra que es repintin o es creïn a la ciutat a partir d’ara. Tot i que el seu aspecte a ulls dels vianants pugui fer pensar, d’inici, que estan inacabats o que no s’han traçat de manera correcta, la nova forma dels passos elimina intencionadament algunes de les franges de pintura horitzontals «per tal d’obrir un carril per a la circulació als vehicles de dues rodes», tal com explicaven des de l’Ajuntament al moment de començar a implantar-los.

Es tracta, d’aquesta forma, que les ciclistes i els motoristes continuïn la marxa «directament sobre l’asfalt» en tot moment, circulant en l’espai que la supressió de part de les franges ha deixat lliure.

Especialment els dies de pluges

Des del mateix Ajuntament ja van aclarir a l’octubre que «la pintura que el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana utilitza per als senyals horitzontals de trànsit compleix amb les homologacions requerides» però que «el nou disseny dels passos afegeix un plus de seguretat, especialment en els dies de pluja o quan l’asfalt està mullat». La realització del manteniment de la pintura viària ha permès que la Guàrdia Urbana els hagi pogut anar pintant ja a diversos punts de la ciutat, entre els quals hi ha la confluència entre la plaça de la Llibertat i el carrer General Moragues o a tocar del doble vial que s’ha dibuixat ara entre el carrer de l’Amargura i el de Salvador Espriu per permetre l’accés dels vehicles al pàrquing del Simonet. Els primers d’aquests nous dissenys van ubicar-se a la Riera Miró, coincidint amb els treballs d’asfaltat del vial que han finalitzat fa algunes setmanes. La Guàrdia Urbana té ara la previsió de seguir aplicant-los a la resta de la ciutat de manera progressiva, a mesura que es vagin repintant els passos que actualment ofereixen servei.

tracking