Diari Més

Educació

Unicef reconeix tres escoles de Reus com a referents en Educació en Drets d'Infància

En total ja són 10 els centres reconeguts a Catalunya, i 109 a tot l’estat espanyol

Imatge d'arxiu de l'Escola General Prim de Reus

Unicef reconeix tres escoles de Reus com a referents en Educació en Drets d'InfànciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les escoles Baldiri i Reixac, i Guinardó SCCL de Barcelona, les escoles General Prim, Montsant i Rosa Sensat de Reus, i l’escola Petit Món-Felisa Bastida de Castelldefels són els sis nous centres educatius referents en Educació en Drets d’Infància i Ciutadania Global reconeguts el 2019 per UNICEF.

Amb aquestes ja són 10 les escoles amb aquest reconeixement a Catalunya, i 109 al conjunt de l’estat espanyol.

Aquests nous reconeixements s’emmarquen dins de la col·laboració d’UNICEF Comitè Catalunya amb el Departament d’Educació de la Generalitat per impulsar l’educació en drets d’infància, tal i com marca la Convenció sobre els Drets de l’Infant, i seran entregats a les noves escoles en un acte que tindrà lloc el 11 de desembre al Casal de les Dones de Reus.

La iniciativa té com a finalitat impulsar i reconèixer l’esforç d’aquests centres educatius per dur a terme projectes de ciutadania global a llarg termini i incentivar-los en la millora permanent i la innovació en l’Educació en Drets.

«Per a UNICEF, que desenvolupa programes d’educació arreu del món, cal que els drets de la infància estiguin presents, s'aprenguin, es practiquin i es visquin quotidianament a l'escola» explica Quima Oliver, coordinadora d’UNICEF Comitè Catalunya.

«Aquesta iniciativa afavoreix que els centres educatius iniciïn projectes i processos d'adequació amb els principis de la Convenció sobre els Drets de l'Infant amb tots els actors de la comunitat educativa, adults i infants, i crear una xarxa que va creixent cada any».

La convocatòria dels reconeixements és de caràcter anual i està oberta a tots els centres d’Educació Infantil, Primària i Secundària, ja siguin públics, privats o concertats, reconeguts com oficials pel Departament d’Educació i/o el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. Els centres interessants poden trobar més informació a: https://www.unicef.es/educa/centros-referentes.

En aquesta tercera edició de la convocatòria s’han reconegut 91 centres educatius (entre els nous i els que renoven el seu reconeixement enguany) de 16 comunitats autònomes.

Centres amb compten amb el reconeixement de Drets d’Infància a Catalunya:

  • Escola Seat (Barcelona). Reconeguda el 2017 i renovada el 2019. Escola Nou Patufet (Barcelona). Reconeguda el 2018.
  • Escola Teresa Altet (Rubí). Reconeguda el 2018.
  • Escola del Encants (Barcelona). Reconeguda el 2018.
  • Escola Baldiri i Reixac (Barcelona). Reconeguda el 2019.
  • Escola General Prim (Reus) Reconeguda el 2019.
  • Escola Guinardó SCCL (Barcelona). Reconeguda el 2019.
  • Escola Montsant (Reus). Reconeguda el 2019.
  • Escola Petit Món-Felisa Bastida (Castelldefels). Reconeguda el 2019.
  • Escola Rosa Sensat (Reus). Reconeguda el 2019.

Sobre el reconeixement del Centre Referent en Educació en Drets i Ciutadania Global

Des de 2017 UNICEF Comitè Espanyol concedeix un reconeixement a aquells centres que hagin demostrat el seu compromís per incorporar una visió d’Educació en Drets en Infància i Ciutadania Global al seu projecte educatiu. La llista completa i bases de la iniciativa, disponibles a www.unicef.es/educa

tracking