Diari Més

Benestar

L'obra del Centre Social El Roser de Reus sortirà a licitació pública per 2 MEUR

Les feines s’executaran en una fase, configuraran l’edifici en tres espais i s’allargaran durant 12 mesos

Una imatge de l'exterior de l'antiga llar d'infants.

L'obra del Centre Social El Roser de Reus sortirà a licitació pública per 2 MEURCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre Social El Roser fa un nou pas en direcció a materialitzar-se i, molt probablement, durant el dia d’avui sortirà a licitació pública l’obra que habiliti per a nous usos l’antiga llar d’infants de la carretera de Montblanc.

El projecte, tal com va avançar el Diari Més, va quedar definitivament aprovat el passat 6 de novembre. I no ha variat en relació a la primera vegada que l’Ajuntament el va treure a concurs, en un procés iniciat a finals del 2018 i que va resultar desert al febrer.

El document econòmic de la licitació sí que s’ha modificat. El pressupost que es destina a crear el Centre Social El Roser és de 2.040.354 euros, pràcticament la meitat del Pla d’Inversions 2019 i un dels contractes de major envergadura a què l’Ajuntament ha fet front en els darrers anys. El termini d’execució és de 12 mesos.

La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, explica que «el Centre Social El Roser serà un equipament de referència, un projecte social, fet amb visió social, que donarà un impuls a l’atenció de les persones amb la creació de nous serveis i l’aposta de programes prioritaris». «No és un projecte nou, és un pas de gegant de projectes d’èxit que ara tenim en marxa», afegeix, i conclou que «és un projecte que exemplifica l’aposta del govern de Reus per les polítiques socials».

La documentació vinculada al futur Centre Social El Roser agrupa ara en una de sola les fases que es van dibuixar en l’anterior licitació. Les obres inclouen una intervenció de rehabilitació de l’edifici, que es configurarà en tres blocs.

Menjador, rebost i allotjaments

Un cop completat, el centre disposarà d’una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, punt de gestió i de distribució de la xarxa d’aliments; dependències d’allotjament temporal per a situacions d’emergència; i espais municipals, on es traslladarà el servei del Pla Local d’Inclusió Social i on s’ubicarà la seu social de l’associació de veïns dels Xalets Quintana; a més d’aules i sales de reunions.

L’equipament figura també al Pla d’Acció Municipal (PAM) 2019-2023, presentat aquest dimecres pel govern, dins l’eix de progrés social que preveu «realitzar els tràmits per obrir el Centre Social El Roser i donar suport a l’entitat o entitats que en gestionin els serveis».

tracking