Diari Més

Societat

El Taller Baix Camp projecta un nou centre ocupacional a Mas Batlle

La Junta de Govern aprovarà avui un dret de superfície d’un solar del carrer Prudenci Bertrana

El solar on es generaran les instal·lacions es localitza a tocar de l'actual centre especial de treball.

El Taller Baix Camp projecta un nou centre ocupacional a Mas BatlleOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Taller Baix Camp preveu la construcció, «a mitjà termini i, si és possible, entre el 2022 i el 2023», d’un nou centre ocupacional que estarà localitzat als números 36 i 38 del carrer Prudenci Bertrana, al polígon Mas Batlle, a tocar de l’actual centre especial de treball.

El primer pas per poder tirar endavant el projecte el materialitzarà avui la Junta de Govern Local amb la constitució gratuïta d’un dret de superfície per aquests solars, propietat de l’Ajuntament i que abasten uns 3.000 metres quadrats, en favor de l’entitat.

La voluntat, tal com explica al Diari Més el director del Taller Baix Camp, Josep Ramon Nogués, és generar un nou «recinte modular, amb capacitat per a uns 24 usuaris i de característiques similars als dos centres ocupacionals actualment existents» a la Masia Roig i el carrer Canal.

Seria «tot de planta baixa i amb una configuració diàfana». La inversió necessària per donar lloc a un espai com aquest «podria rondar els 200.000 euros».

Entorns més petits

La cessió del dret de superfície sobre els terrenys del carrer Prudenci Bertrana es produeix després que, a principis del 2018, el Taller Baix Camp renunciés a un altre dret de superfície, anteriorment concedit per l’Ajuntament, pel número 144 de la carretera de Falset, en mans de Redessa i que disposa de 6.000 metres quadrats.

Nogués explica que «en un inici, cap al 2008, esperàvem fer allà un centre ocupacional de grans dimensions. Però més tard, amb les retallades i la manca d’aportacions, el projecte es va aturar». Aquell dibuix implicava un pressupost de 6 milions d’euros «i estava pensat d’una forma que, amb el pas del temps, hem vist que es podia millorar».

L’experiència «ens ha fet constatar que les necessitats han variat i que entorns més petits funcionen molt millor per als usuaris. Les unitats més reduïdes ajuden bastant a optimitzar l’atenció i aporten més qualitat de vida».

A Masia Roig i el carrer Canal hi ha actualment, també, 24 usuaris. El tercer centre ocupacional del Taller Baix Camp, el del carrer Víctor Català, al polígon Agro-Reus, és més gran i aplega unes 130 persones. Vincular el creixement a Mas Batlle, afegeix el director del Taller Baix Camp, permetrà també aprofitar els serveis que ja estan actius al centre especial de treball, com ara el de menjador, i no haver de duplicar-los.

L’intercanvi de terrenys entre Redessa, l’Ajuntament i el Taller Baix Camp té una finalitat doble: alliberar solars de Redessa en una zona de concentració d’empreses que, en els propers anys, podrien estar interessades en créixer i cedir al Taller Baix Camp un espai més adequat als seus interessos. El Taller Baix Camp celebra aquests dies els seus 40 anys d’activitat.

tracking