Diari Més

Salut

Retiren les estufes del CAP Llibertat de Reus després que es quedés sense llum

L'ICS ha reconfigurat la calefacció a l'espera que s'actuï al «problema elèctric que la fa saltar»

Una imatge d'arxiu de la façana del centre sanitari.

Retiren les estufes del CAP Llibertat de Reus després que es quedés sense llumGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estufes que l'Institut Català de la Salut (ICS) havia distribuït a diferents espais del CAP Llibertat per a pal·liar de manera provisional la manca de funcionament del sistema d'aire calent van haver de ser, ahir al matí, retirades després que el centre sanitari es quedés sense llum durant prop de 20 minutos «perquè els ploms saltaven».

Els aparells que havien portat, pel seu compte, els professionals per escalfar les estances on desenvolupen el seu treball tampoc s'han pogut endollar de nou perquè no es reproduís el mateix episodi.

Fuentes consultades de l'ICS detallen al Diari Més, en relació al problema elèctric que priva de calefacció l'edifici des de dilluns, que «treballadors del servei tècnic oficial de la màquina han fet una configuració perquè no sigui tan sensible i no salti tan fàcilment» però que la incidència «no està arreglada i continuem depenent del fet que Endesa repari la qüestió de voltatge».

Tot i que l'ICS apunta directament la companyia de subministrament i assegura que, a través dels tècnics de manteniment, se li ha reclamat una resposta a la situació que viu el CAP, fonts d'Endesa neguin de manera taxativa ser responsables de la manca de calefacció i insisteixen que «hem estat fent comprovacions i no hem registrat cap mena de pujada ni baixada. Fins i tot ens hem connectat per control remot per a comprovar les tensions i assegurar les potències, i tot és correcte. No hem detectat cap incidència quant a la qualitat del subministrament, que inclou caigudes de tensió, talls per excés de potència i unes altres».

«Tots els nostres mecanismes funcionen correctament i, per això, entenem que es tracta d'una incidència de client», conclouen des de l'elèctrica.

USITAC demana alguna solució

La manca de calefacció la va denunciar dimarts USITAC, que demana «a qui sigui responsable de resoldre la situació que actuï ràpidament». La temperatura del CAP Llibertat era ahir més agradable al migdia, arran d'aquesta intervenció a la màquina que detalla l'ICS, a pesar que durant el matí «hi ha hagut pacients que s'han queixat que feia de fred i preguntaven què passava», precisen des del sindicat, on també lamenten «que els treballadors hagin de fer el seu treball així». El CAP té una població de referència de 21.000 persones.

MÉS INFORMACIÓ

El CAP Llibertat de Reus atiende pacientes sin calefacción desde este lunes

tracking