Diari Més

Mobilitat

Els veïns estudien tallar el carrer Pare Manyanet de Reus pel «caos circulatori»

El president de l’AVV Mas Vilanova denuncia la situació i troba, poc més tard, el seu cotxe ratllat

Vehicles aturats als accessos d'alguns dels habitatges de Mas Vilanova.

Pare Manyanet, veïns, reus, caos circulatori, mas vilanova, escolars, pares, cotxesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns Mas Vilanova ha denunciat públicament, a través d’un comunicat, el «caos circulatori» que «des de fa anys, venim suportant a l’entorn de l’escola Pare Manyanet». El veïnat es queixa dels «conductors incívics que no respecten els guals que hi ha, aparquen damunt de la vorera, a la rotonda, als passos de vianants i a qualsevol espai, per petit que sigui, on puguin deixar el cotxe» perquè «això ens comporta que tinguem problemes per poder sortir dels passatges, ja que els cotxes ens taponen les entrades i no respecten els guals».

Donada la situació, l’entitat «convocarà una assemblea per estudiar les accions a emprendre, entre les quals no descartem el tall puntual, sense avís, del carrer Pare Manyanet en hora punta» després d’haver constatat que «la Guàrdia Urbana passa totalment de la situació, la qual hem denunciat reiteradament». El veïnat espera que, si finalment tira endavant l’acció, aquests «conductors incívics provin de la seva pròpia medicina i no puguin arribar puntuals a casa seva o a l’escola, o a la feina i estar una bona estona amb el vehicle sense moure’s».

«S’han donat enfrontaments»

Des de l’AVV lamenten, igualment, que el problema de trànsit «ha generat enfrontaments entre pares i mares i veïns, i també accidents» i afegeixen que «per acabar-ho d’arrodonir, tot plegat no es produeix només els dies lectius, atès que l’activitat del pavelló annex al col·legi durant els caps de setmana també ho origina, amb la qual cosa els veïns del barri no podem accedir als nostres habitatges en condicions segures cap dia de la setmana». En relació al paper de la Guàrdia Urbana, els veïns critiquen el «desistiment de funcions, permetent tot tipus d’infraccions» i que «només acudeix a primera hora del matí per multar aquells veïns que es descuiden a l’hora de treure el seu vehicle de la zona de càrrega i descàrrega habilitada. Zona, per cert, que es fa servir de manera totalment caòtica i sense respectar la seva finalitat». Fonts municipals consultades recorden que el Pare Manyanet disposa d’una zona d’aparcament per a pares i que «la regulació del trànsit l’ha de fer la Guàrdia Urbana i no els veïns».

Poques hores després que l’Associació de Veïns de Mas Vilanova denunciés de manera pública la situació, el seu president, Valentín Rodríguez, informava que «m’he trobat el meu cotxe, que estava estacionat a l’avinguda Castellers, ratllat de punta a punta. No és la primera vegada». «Resulta molt gratificant treballar pels teus veïns, malgrat el preu que de vegades hem de pagar», valorava, i deia que «el pitjor no és pintar el cotxe de nou, sinó la sensació d’impotència. Una llàstima».

tracking