Diari Més

Judicial

La CUP sol·licitarà que la peça 5 d'Innova sigui considerada complexa

S’hi investiga un «conflicte d’interessos» de Prat

Una imatge d'arxiu dels jutjats de Reus.

La CUP sol·licitarà que la peça 5 d'Innova sigui considerada complexaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP presentarà escrit per demanar que la peça 5 de la macrocausa Innova, que se centra en la compaginació dels càrrecs que va ocupar Josep Prat i la possibilitat que donessin lloc a un «conflicte d’interessos», rebi la consideració de complexa, tal com detallen fonts de la formació al Diari Més.

La CUP estudia també si sol·licita la pràctica de proves.

La peça 5 va obrir-la el jutjat d’Instrucció número 3 de Reus, tal com detalla la interlocutòria a què ha tingut accés aquest rotatiu, el 20 de novembre de 2013.

Parteix d’un atestat de la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Tarragona del qual «es desprenen indicis suficients per considerar que Josep Prat ha pogut cometre delictes contra les administracions públiques en haver ocupat càrrecs de manera simultània a Innova-Sagessa (Ajuntament de Reus), l’Institut Català de la Salut (Generalitat de Catalunya), el Consell Assessor per a la Sostenibilitat i el Progrés del Sistema Sanitari (Generalitat) i al grup sanitari privat USP Hospitales (posteriorment fusionat amb Quirón)».

En la mateixa interlocutòria, el jutge d’Instrucció 3 reflecteix que «la presència de Josep Prat a ens públics de la Generalitat o de l’Ajuntament de Reus li facilitaria informació estratègica sobre la situació i evolució del sistema català de salut. Aquesta podria ser utilitzada en benefici del grup privat USP Hospitales, on també exercia un càrrec amb un greu conflicte d’interessos, infringint la Llei 15/2007 de 3 juliol de Defensa de la Competència».

I apunta «dubtes sobre al servei de quins interessos actuaria Josep Prat en l’exercici dels càrrecs». A la peça 5, igual que a la 3, no hi hauria cap persona investigada. La CUP, tal com va avançar aquest mitjà, també ha demanat la complexitat i ha sol·licitat proves documentals i testificals per la peça 3.

tracking