Diari Més

Cultura

L'obra d'ampliació del Centre de Lectura de Reus començarà a principis d'any

Els enderrocs del carrer de la Concepció ja han finalitzat i l’entitat disposa dels fons per materialitzar la primera fase del projecte

S'han deixat alguns metres de façana fins que s'acabin de netejar les restes dels treballs interiors.

L'obra d'ampliació del Centre de Lectura de Reus començarà a principis d'anyGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres d’enderroc del número 12 del carrer de la Puríssima Concepció, l’immoble que havia d’anar a terra per possibilitar l’ampliació del Centre de Lectura, han culminat aquesta setmana, pendents de la retirada de runa.

La localització d’amiant a l’interior de l’edifici ha marcat el curs dels treballs, que van iniciar-se al setembre. L’ampliació, tal com detalla al Diari Més el president de l’entitat, Lluís Miquel Pérez, arrencarà a «principis d’any» amb l’execució de la primera fase, que es correspondria amb l’estructura i el tancament.

El finançament per materialitzar aquesta part, que rondarà probablement els 400.000 euros, ja està lligat i falta ara concretar-ne la resta. D’això dependrà que la construcció es porti a terme en dues o en tres fases. La previsió és inaugurar tot plegat en menys de dos anys.

«L’inici de les obres no serà immediat al final de la demolició», precisa Pérez, que explica que «sí que serà a principis del 2020, perquè tenim recursos propis i algun finançament institucional que, ara per ara, ens dona per fer la primera fase, que serà estructural».

La intenció és que els treballs arrenquin durant el primer trimestre. A mesura que es resolguin els ajuts, «anirem fent». D’inici s’han programat dues fases, però no es descarta haver de recórrer a repartir les feines en tres trams. Les llicències i permisos per realitzar les obres ja han estat sol·licitats i estan en tràmit.

El president del Centre de Lectura valora que «és positiu que puguem començar els treballs, però també s’han d’acabar i vull ser prudent», i explica que «estarem del tot satisfets el dia que veiem el projecte enllestit». «Ara, centrem tots els esforços en mirar de complir terminis, aconseguir les autoritzacions, que tot vagi bé i no s’aturi», diu.

La voluntat és que «el curs que ve no, sinó l’altre» ja pogués posar-se en marxa amb la part ampliada però «les expectatives no sempre estan a les nostres mans i hem de ser prudents». «La qüestió és que, dins de les cauteles, tot està avançant i es podrà fer. Una cosa rere l’altra, i la velocitat ja veurem quina és», detalla Pérez.

L’ampliació del Centre de Lectura és rellevant per a les escoles, «per aportar espais adequats on desenvolupar els ensenyaments artístics a una ciutat que és cultural». Començar-la «era gairebé un imperatiu perquè, ara, estem apretadíssims» i amb els metres que es guanyin «podrem oferir més places». L’obra abastarà els espais del 6-8-10 i 12 del carrer de la Puríssima Concepció i els baixos del número 4, i dotarà el Centre de Lectura de nous accesso. L’entitat compta ara amb uns 2.000 socis.

Treure runa i tancar el solar

Des de Demolicions Pujals, empresa encarregada de l’enderroc del número 12 de la Concepció, expliquen que «la demolició ja ha acabat i hem deixat tres metres de façana mentre es retira la runa. En pocs dies també aniran a terra i tot quedarà net».

Durant la intervenció, que s’ha fet en la seva pràctica totalitat de manera manual per les dimensions del carrer, es va trobar amiant, que «s’ha retirat seguint la normativa i sense que hi hagués cap problema».

tracking