Diari Més

Benestar

S'aprova definitivament el projecte del Centre Social El Roser

És el pas previ a la licitació de les obres, on s’invertiran prop de 2 milions

L'estat que presenta actualment l'interior de l'edifici.

S'aprova definitivament el projecte del Centre Social El RoserCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El reformulat projecte del Centre Social El Roser, que passarà a executar-se íntegre en una sola fase i absorbirà prop de 2 del total de 4,3 milions d’euros del Pla d’Inversions 2019, ha quedat definitivament aprovat aquest 6 de novembre. L’aprovació definitiva –la inicial s’havia produït a finals del mes d’agost– representa el pas previ a la licitació de les obres, que ja van passar abans per un concurs similar el qual va resultar desert. La documentació vinculada al futur Centre Social El Roser agrupa ara en una de sola les tres fases que s’havien dibuixat en aquella ocasió.

El projecte del Centre Social El Roser va generar controvèrsia durant la campanya electoral del 26-M perquè, tot i que el govern –Junts per Reus, ERC i Ara Reus– havia apostat durant el mandat 2015-2019 per convertir l’antiga llar d’infants de la carretera de Montblanc en centre social, ERC va despenjar-se en el programa amb un nou pla que perseguia transformar-lo en biblioteca. Finalment, però, a l’edifici se li aplicarà la concepció inicial que el configura com a centre social.

Un cop completat, el centre inclourà una cafeteria-menjador social, oberta a la ciutadania; un rebost solidari, punt de gestió i distribució de la xarxa d’aliments; dependències d’allotjament temporal per a situacions d’emergència; i espais municipals, on es traslladarà el servei del Pla Local d’Inclusió Social i on s’ubicarà la seu social de l’associació de veïns dels Xalets Quintana; a més d’aules i sales de reunions.

tracking