Diari Més

La Llibertat tindrà un osset lluminós i interactiu de 4 metres per Nadal

La campanya s’allargarà 39 dies, explota el vincle entre Reus i el circ i aposta per actuacions de carrer

Ahir va presentar-se la programació, que s'inaugurarà el 29 de novembre amb un espectacle propi.

La Llibertat tindrà un osset lluminós i interactiu de 4 metres per NadalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nadal s’instal·larà a Reus durant 39 dies, entre el 29 de novembre i el 6 de gener. Irromprà al Mercadal, el mateix 29, amb un espectacle inaugural de producció pròpia que seurà a taula quatre esbojarrats personatges per compartir un típic àpat festiu i que esdevindrà, a partir de les 18.30 h., la prèvia de l’encesa de l’arbre i de tot l’enllumenat de la ciutat. Portarà a la plaça de la Llibertat, a més de la ja tradicional pista de gel, també un element singular: un osset lluminós de 4 metres d’alçada que interactua amb el públic. I escamparà pels carrers del centre la família de gallines sobre xanques de Kaos Corral –7 de desembre, 19 h.–, el vol d’un zepelí –14 de desembre, 19 h.– al qual ni tempestes ni avaries aturen o Hathi, un elefant –21 de desembre, 19 h.– que recorre el món. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, explicava ahir que la campanya Reus és Nadal, que compta amb un pressupost de 238.000 euros, fa aquest cop una «especial referència al circ que ens identifica com a ciutat cultural».

El Mercadal, la plaça Prim, la Llibertat, la plaça d’Evarist Fàbregas i els Mercats de Reus seran els principals escenaris on succeiran coses. Al Mercadal, s’instal·larà un arbre de Nadal de 14 metres d’alçada, 2.025 wats i 46.900 punts de llum led. També hi haurà el Mercat de Nadal, que oferirà productes del 4 al 23 de desembre i allotjarà les parades en casetes de fusta a l’estil dels mercats tradicionals europeus. De cara a cap d’any, el 31 de desembre, les campanades i l’Hola 2020! es viuran a partir de les 23.30 h. i fins la 1.30 h., amb una batalla entre els Dj’s Florida i Hermoso. La regidora de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles, explicava ahir que «la franja d’activitat s’ha avançat mitja hora i pensem que, així, serà més positiu».

Torna la pista de gel

A la Llibertat es desplegarà la pista de gel, una zona lúdica i, entre el 29 de novembre i el 12 de gener, atraccions de fira per als més petits. També hi haurà una de les estrelles d’aquest Reus és Nadal, l’osset de llum de 4 metres d’alçada i que interactua amb el públic. La plaça d’Evarist Fàbregas, al seu torn, acollirà el Mercat d’Artesania –del 6 de desembre al 6 de gener– amb objectes artesans i de regal. Des del dia de l’encesa de llums, tot coincidint i acompanyant els espectacles itinerants, uns particulars personatges a bord d’un vehicle màgic de Nadal recorreran els carrers de la ciutat repartint el programa i informant de les activitats que es realitzen. Per tercer any seguit, el Gaudí Centre oferirà un servei de ludoteca amb tallers i manualitats, en horari de matí i tarda, per als més petits a través del desplegament del projecte Nadal al Gaudí Centre.

La ciutat estarà il·luminada els 39 dies de campanya en horari de 17.30 h. a 24.00 h. i els dies festius més assenyalats la il·luminació s’apagarà una mica més tard. A banda de les places, que van sempre a càrrec de l’Ajuntament, hi haurà una vintena de carrers amb llum a iniciativa dels botiguers i on l’Ajuntament assumeix aquest cop el 50% del preu del lloguer.

L’arribada dels patges reials pels carrers del municipi i la rebuda a la casa Rull es produirà els dies 30 i 31 de desembre. Els patges recolliran cartes al mateix lloc els dies 2, 3, i 4 de gener de les 17 a les 20 h. La Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient sortirà des del carrer Ample en la seva ruta habitual a partir de les 17 h.

Tot plegat haurà de conviure, enguany, amb el tancament del raval de Santa Anna a la circulació de vehicles, que tindrà lloc a partir del 29 de novembre i serà efectiu els divendres, dissabtes, els festius d’obertura comercial i les vigílies de festius fins al 29 de febrer, durant dos mesos, entre les 11 i les 21 h. Al llarg d’aquests dies, els espectacles itinerants faran el recorregut per aquesta zona concreta de la ciutat, per tal d’aprofitar l’oportunitat de dinamització que planteja reservar-la per a vianants.

tracking