Diari Més

Economia

Al barri del Carme hi ha 7,5 botigues actives per cada 100 veïns del barri

Dels 398 locals de planta baixa a la zona, uns 300 estan oberts al públic

Carles Prats i Montse Pagès van desgranar ahir un informe.

Carles Prats, Montse Pagès, barri carme, reus, comerç, dinamització, veïns, botigues, locals, ocupació, mas carandellGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Carme té 398 locals comercials a peu de carrer, dels quals 309 estan ocupats i se situen en 32 carrers dels 43 que completen el barri. En només 10 carrers, de fet, s’agrupa el 82% de l’activitat i una quarta part dels espais que podrien acollir un negoci al global de la zona es troben buits. La mitjana deixa 7,5 comerços per cada 100 habitants. Les dades es desprenen de l’informe del Projecte de Dinamització Comercial del barri del Carme 2018-2019, que ha estat elaborat per l’Institut Municipal de Formació i Empresa Mas Carandell, ha suposat la realització de 277 enquestes a botiguers i va presentar-se ahir de manera pública.

Un dels trets del teixit que s’ha detectat i que més preocupa és, tal com detallava el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, que «un 71,4% de negocis no forma part de cap associació comercial, i això és una cosa que s’ha de treballar». Prats recordava la voluntat de l’Ajuntament de «donar lloc a un segell de qualitat que acrediti el comerç de Reus» que ajudaria també en el cas del Carme, on «hi ha algun carrer que pràcticament no té establiments però a altres l’ocupació és satisfactòria». La marxa de l’Hospital, la creació de La Fira, el cost dels lloguers o l’augment del comerç electrònic són algunes de les causes a què els comerciants atribueixen el «mal moment» que perceben. Per revertir-lo, l’Ajuntament preveu una iniciativa per decorar les pilones del barri, la presentació d’un projecte audiovisual i sessions d’eines TIC de dinamització comercial.

tracking