Diari Més

Política

Entre Veïns denuncia «deixadesa premeditada» del govern a Mas Pellicer

El partit recorda que també paguen els impostos

Membres de la formació, ahir, al local de l'AVV I de Maig.

AVV I de Maig, reus, entre veïns, mas pellicer, sant josep obrer, mas abellóOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«En els últims mesos hem anat veient que la situació a la zona s’ha degradat. Hi ha un abandonament premeditat per part de l’Ajuntament i de la Generalitat i un desistiment de funcions». Ho apunta el portaveu de la formació política Entre Veïns, Valentín Rodríguez, en relació a la realitat de Mas Pellicer, Sant Josep Obrer i Mas Abelló, on «s’estan deixant de prestar, fins i tot i en alguns casos, serveis bàsics i que l’Ajuntament té obligació d’oferir, com ara el de recollida de la brossa». Aquesta última situació l’atribueix Rodríguez al fet que «la setmana passada, a Mas Pellicer, es van cremar uns contenidors que no s’han reposat. Des de llavors, la gent deixa la brossa al terra». Si no se soluciona, «estudiarem anar als jutjats fins aconseguir que tots els veïns de la ciutat, que per això paguen els seus impostos, rebin uns serveis mínims i que siguin iguals per a tothom».

Acompanyat per altres membres del partit –entre ells, el president de l’Associació de Veïns I de Maig, Eduardo Navas–, el portaveu d’Entre Veïns va comparèixer ahir al local de la mateixa AVV, a Mas Pellicer, per tal de visibilitzar que «aquí viuen 5.000 persones amb tot tipus de problemes, dels quals l’Ajuntament és conscient».

Entre les qüestions pendents al barri, Rodríguez, enumerava «greus problemes de neteja, inseguretat, ocupes, estat d’abandonament del barranc i del Mas Bofarull, problemes d’incivisme, perill amb les tapes de l’electricitat que estan obertes i no les reemplacen o tràfic de drogues». Per això, «el que reclamem a les institucions competents és que s’hi impliquin d’una vegada per totes i actuïn».

Pellicer, l’«alcalde de Llovera»

Dins les dificultats de la zona, Entre Veïns concretava també les que s’han donat amb el Pla Comunitari de Mas Pellicer, on «no s’ha tingut mai en compte l’associació de veïns, que no ha tingut ni veu ni vot» i que «des de fa alguns anys, comparteix tècnic amb el Pla Comunitari del barri Fortuny».

Rodríguez recordava que «fa un any hi va haver el compromís, per part del regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, que es faria un estudi sobre la il·luminació al barri». La intervenció, precisava Navas, «s’ha començat a moure ara». El mateix Navas denunciava també l’«acumulació de xeringues als carrers del Tecnoparc i que cada vegada s’acosten més al barri» i s’adreçava a l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, per preguntar-li si «governa només per a Llovera i Monterols». Entre Veïns reclamava ahir una presència activa de la policia local al barri. Una altra qüestió de la qual la formació política alertava és «la de les ocupacions» i la de «l’adjudicació dels pisos de la Mesa d’Emergència, que es fa sense informar l’associació de veïns, la qual podria fer una tasca integradora». Mas Pellicer té 27 pisos amb ocupes. Pel que fa als habitatges de la Mesa d’Emergència, Rodríguez manifesta la impressió que «procedint tal com s’està fent, s’està col·laborant a fer de la zona un gueto».

tracking