Diari Més

Comerç

El raval de Santa Anna serà un passeig comercial peatonal durant el Nadal

La conversió, que es farà del 29 de novembre al 29 de febrer, serà provisional

Imatge de la raval Santa Anna.

raval santa anna, reusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El raval de Santa Anna serà d’ús exclusiu per a vianants durant la campanya de Nadal. L’Ajuntament de Reus ha anunciat aquest dijous que tancarà el carrer al trànsit de vehicles els divendres, dissabtes, festius d’obertura comercial i vigílies de festius. L'objectiu ésavançar cap a una ciutat més sostenible i promoure la dinamització comercial. La idea va sorgirdels propis botiguers del vial que van realitzar una recollida de signatures.

La conversió del raval es farà ara de manera provisional del 29 de novembre al 29 de febrer, que és el que durarà la temporada nadalenca. Paral·lelament, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits per a la redacció del projecte urbanístic per a la transformació definitiva del vial en zona d’ús exclusiu per a vianants.

Campanya de Nadal

La campanya nadalenca començarà el 29 de novembre i s'allargarà fins al 29 de febrer. Durant els divendres, dissabtes, festius d’obertura comercial i vigílies de festius en horari d’11 a 21 el raval de Santa Anna es convertirà en un passeig comercial d’ús només per a vianants.

El Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana juntament amb la regidoria d’Urbanisme i Mobilitat i l’Agència Reus Promoció han elaborat un projecte per materialitzar el canvi.

Així doncs, el trànsit de vehicles es prohibirà pel raval de Santa Anna, i es redirigirà pels carrers de Doctor Robert, de la Selva del Camp i de l’Amargura. Per fer-ho, s’instal·laran pilones extraïbles a la plaça de Catalunya i al carrer de Santa Anna.

La proposta garanteix l’accés a l’aparcament col·lectiu privat del carrer de Salvador Espriu. El vial es farà de doble sentit de la marxa en el tram entre el pàrquing i el carrer de l’Amargura. Aquesta nova configuració comporta refer la cantonada de la vorera del carrer de l’Amargura, i reubicar els contenidors i l’aparcament per a motocicletes. Els treballs s’han iniciat aquesta setmana.

El projecte també manté l’accés per a vehicles de residents, de serveis i de logística als carrers de l’interior del tomb de ravals. Serà a través del carrer de Santa Anna. Igualment, s’instal·laran dues noves pilones al carrer d’en Vilar i a la plaça de la Farinera, i es canviarà el sentit de la circulació del carrer de Casals per reordenar la circulació a l’interior del tomb de ravals.

Finalment, el projecte preveu instal·lar una nova regulació semafòrica per al trànsit de vianants i de vehicles a la confluència del carrer de l’Amargura, el carrer de Llovera, la plaça de Pintor Fortuny i la plaça de la Llibertat.

tracking