Diari Més

La CUP vol «inestabilitzar» a Madrid per fer la independència

Els cupaires van fer ahir el seu acte central a Reus omplint la Sala Santa Llúcia

Llorens, Reguant, Saladié, Quadrada, Sirvent i Reyes sobre l'escenari de la Sala Santa Llúcia.

Llorens, Reguant, Saladié, Quadrada, Sirvent i Reyes, Reus, CUPOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP volen ser els «corcons i les paparres del règim del 78», tal com va exclamar ahir la cap de llista de la CUP per Tarragona, Mariona Quadrada, qui va avisar que «no anem a Madrid a fer canvis legislatius. En cap cas volem reformar l’Estat, volem fer que tot peti d’una vegada i marxar». En la mateixa línia es va expressar Sergi Saladié, número 2 per Tarragona: «A Madrid anem a inestabilitzar, a impedir una legislatura. Però això té un recorregut finit, ho podrem guanyar quatre o cinc mesos», i afegia que «aquest marge l’hem d’aprofitar per fer la independència aquí. És aquest el moviment que hem de generar».

Quadrada recordava ahir que «estem lluitant contra l’Estat espanyol» i defensava la seva candidatura al Congrés per teixir aliances amb altres «pobles de l’Estat i de l’exterior». «Aquestes aliances no es visualitzen al Congrés, però volem agermanar-nos per enfortir-nos mútuament, per això la independència tampoc pot ser una qüestió egoïsta o elitista», va remarcar Quadrada qui va afegir que «nosaltres la plantegem com una reivindicació democràtica, solidària i internacionalista».

També va assistir a l’acte la número 3 dels cupaires per Barcelona, Eulàlia Reguant, qui va demanar que «no es militaritzin els carrers perquè la ciutadania pugui votar amb tranquil·litat i sense por a les eleccions», fent referència als 8.000 agents dels Mossos d’Esquadra que formaran part del dispositiu de la jornada electoral, juntament amb 4.500 policies nacionals i guàrdies civils, i va demanar el conseller d’Interior, Miquel Buch, que «replegui els cossos policials».

Reguant va respondre la proposta que la candidata de JxCat, Laura Borràs, va fer sobre compartir grup parlamentari al Congrés dels Diputats. Per Reguant es tracta d’una oferta «electoralista per evitar un mal resultat del seu partit». «El que volen és guanyar eleccions, volen cadires. La unitat no es fa als platós i no es basa en l’electoralisme», va etzibar davant d’unes 200 persones que van reunir-se a la Sala Santa Llúcia de Reus. La número 3 per Barcelona també va adreçar-se a En Comú Podem preguntant si volen governar amb un PSOE que «ha deixat clar que competeix amb la dreta per liderar la repressió com a única resposta política». En l’acte també van participar la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Reus, Marta Llorens; Maria Sirvent, diputada al Parlament i Ferran Reyes, de Pirates de Catalunya.

tracking