Diari Més

Misericòrdia

El Seguici trasllada els reusencs al Santuari per acabar de gaudir

Els diferents elements han ofert els seus balls fins arribar al Santuari de Misericòrdia

Al arribar al Santuari, els diferents elements també han fet el seu ball davant del temple.

Centenars de reusencs gaudeixen de la Baixada del Seguici FestiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Encara de ressaca del masclet i d’una Vigília que sempre és animada, els elements del Seguici Festiu han enfilat avui al migdia, des de la plaça de les Oques, la baixada en direcció a l’epicentre de la Festa Major, el Santuari de Misericòrdia. Als seus integrants, i també a tots els reusencs i reusenques, els havia fet saltar del llit, molt abans, el so dels grups de grallers locals, els tabalers del Ball de Diables i el Ball de Pere Joan Barceló, amb les seves matinades, així com la Banda de Cornetes i Tambors de la Verge de Misericòrdia. També els Campaners de Reus, col·lectiu integrat per membres dels agrupaments escoltes i guies MontsantCim i Misericòrdia, que han fet sonar el Toc de Festa per anunciar la Festa Major.

Durant tot el dia, des de les set, el cambril de la Mare de Déu ha estat obert per acudir a venerar la imatge. Precisament aquí ha viscut el seu darrer comiat al càrrec el cap de colla del Lleó de Reus, Josep Lluís Rius, que posa punt i final a aquesta etapa després que el Lleó petit fos lliurat a la ciutat aquest mateix dilluns. En el dia de la Verge de Misericòrdia, la festa es desplaça del centre i, amb ella, el Seguici. Per això, a punt d’emprendre camí, els esmorzars de forquilla que oferien diversos establiments del municipi han repetit èxit. El Carrasclet, el Ball de Pastorets, els gegants, la Víbria o els nanos han iniciat prop de les onze la seva ruta més esperada, la que només fan en homenatge a la patrona de la ciutat.

El dia de la patrona

Aquest 2019, a Reus, hi ha fins a 540 dones censades que es diuen Misericòrdia. Fa una dècada, però, que cap nadó no rep aquest nom. Per això, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, va anunciar fa pocs dies, en la XXVII Trobada de Misericòrdies, que l’Ajuntament estudiarà l’aplicació d’incentius per mirar de revertir la situació i que proposarà al grup cultural, d’altra banda, encendre una de les tronades que peten per Sant Pere.

A mesura que anaven arribant a la plaça del Santuari, els diferents elements feien les seves ballades individuals entre la multitud que els havia acompanyat durant el recorregut, però no la conjunta. I és que la baixada matinal atrau els petits i els que no ho són tant per gaudir en plenitud del ritme del Ball de Prims, la solemnitat que desprèn l’Àliga, el pas animat del Basilisc o la tendresa de la Mulassa.

A tots ells els esperava aquí una nova aturada tècnica, en forma del dinar de Festa Major que aplega els grups festius de la ciutat, abans d’acabar de fer esclatar la festa a la tarda, tal com marca la tradició, durant la tarda. De ben segur que van poder tenir ocasió d’agafar forces per acabar de fer vibrar aquesta Misericòrdia 2019 des de la plaça i a l’interior del Santuari.

tracking