Diari Més

Transport

Thomas Cook cancel·la 28 vols a l'Aeroport de Reus

Deu estaven previstos per aquest setembre i 18 per octubre

Les destinacions que mouran més viatgers són Dublín, Manchester i Glasgow.

Aeroport Reus, turistesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fallida de l'operador de viatges britànic Thomas Cook ha obligat a cancel·lar un total de 28 vols que la companyia tenia previst operar en els pròxims dos mesos a l'Aeroport de Reus. Segons Aena, deu vols estaven previstos pel que queda de setembre i els altres divuit per al mes d'octubre. Això ha provocat que milers de turistes s'hagin quedat sense vols per tornar a casa o sense les vacances que ja tenien planejades, i ara hauran de ser repatriats amb altres companyies o a través de vols xàrter del govern britànic.

Thomas Cook era la quarta aerolínia que movia més passatgers a l'Aeroport reusenc. Concretament, durant l'agost 20.653 persones havien utilitzat els seus serveis dels196.893 passatgers amb els quals ha tancat aquest mes d’agost.

La fallida de l'aerolínia s'ha conegut aquest dillunsdesprés del fracàs de les negociacions per garantir un rescat per a l'empresa, que té 178 anys d'història. A més, hi ha també 22.000 treballadors arreu del món que poden perdre la feina. Thomas Cook entra en liquidació després que hagi fracassat un rescat multimilionari que impulsava un dels seus principals accionistes, Fosun, un fons xinès.

Impacte de 10 milions d'euros a la indústria turística catalana

El Govern xifra en «almenys 10 milions d'euros» l'impacte en la indústria turística catalana per la fallida de l'operador turístic britànic Thomas Cook, que mantenia acords amb desenes d'hotels i empreses turístiques en zones com Salou, Vilaseca o Cambrils. «L'última liquidació que Thomas Cook va fer a Catalunya és de finals de juliol, tot el mes d'agost i setembre no han estat liquidats», ha alertat la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, en declaracions a l'ANC. Les estimacions del Govern són inicials i no es descarta que la xifra final pugui ser superior. D'altra banda, la Generalitat calcula que hi ha 5.000 turistes que havien de volar amb un avió de Thomas Cook des de Reus i Girona. Chacón ha assegurat que «s'han de preocupar relativament» per la relocalització d'aquests viatgers perquè la majoria d'aquests vols ja s'han reprogramat.

La titular d'Empresa ha explicat que assistirà a la reunió que el govern espanyol ha convocat aquest dimarts per abordar les conseqüències que el tancament tindrà sobre la indústria turística a l'Estat.

tracking