Diari Més

Tradició

El Lleó petit entra a formar part del patrimoni artístic i cultural de Reus

El cap de colla, Josep Lluís Rius, ha aprofitat l’acte per acomiadar-se públicament del càrrec després de «sis anys fantàstics que no esborraré»

Foto de família de la donació del Lleó Petit a la ciutat.

El Lleó Petit de Reus ja forma part del patrimoni de la ciutatAjuntament de Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Lleó petit ja forma part del patrimoni etnogràfic, artístic i cultural de la ciutat després que avui a la tarda realitzessin la seva donació. L’acte ha tingut lloc al Saló de Plens de l’Ajuntament, tot just un any després del naixement d’aquest element del Seguici petit. «Des d’un principi ja sabíem que aquest projecte culminaria amb aquest acte, fent la donació a ple dret del Lleó Petit a la nostra estimada ciutat de Reus. Amb honor i molt d’afecte», ha explicat Josep Lluís Rius, cap de colla del Lleó.

L’alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha recordat que ara fa un any que es va presentar el Lleó petit, a la plaça del Mercadal amb la Mulasseta i l’Àliga petita, com a padrins, i amb la presència del Lleó gran. «Un acte molt bonic amb el qual vam iniciar la presentació del Lleó petit», ha detallat l’alcalde, qui ha afegit que «avui el Lleó torna a l’Ajuntament i torna a ser protagonista amb aquest acte de donació». «No hi ha res més bonic que fer una donació a la ciutat, a la ciutadania, perquè vol dir que això passa a ser patrimoni de tots, i això és un gran tresor que tenim a la ciutat, que és el patrimoni del seguici festiu», ha explicat Pellicer. Durant l’acte, també s'ha realitzat la firma de la signatura de la donació entre l’alcalde de la ciutat i Josep Rull Roca, president de l’Associació de Portadors del Lleó de Reus.

Josep Lluís Rius, actual cap de colla del Lleó però que ho deixarà de ser un cop passin les festes de Misericòrdia, ha aprofitat l’acte per acomiadar-se del càrrec. «Avui és el meu últim acte públic com a cap de colla del Lleó, sis anys fantàstics que no esborraré mai, un total de 26 anys al Seguici de la mà del Lleó de Reus, que m’ha donat els millors anys de la meva vida», ha declarat Rius. L’actual cap de colla també ha cridat als qui han de rellevar-lo al càrrec, Daniel Domínguez i Gerard Rull, que han rebut un detall commemoratiu de mans de Josep Lluís Rius. A la vegada, Josep Rull, ha donat una placa commemorativa a Josep Lluís Rius per la seva dedicació amb el Lleó. L’acte ha finalitzat amb una cançó de Fito Luri que ha dedicat al Lleó i amb el ball d’aquest element del seguici festiu a l’interior del Saló de Plens.

La cercavila pels carrers

Just després de l’acte de donació del Lleó petit, ha començat el Seguici petit amb la cercavila que s'ha iniciat a l’Ajuntament i, després de recórrer diversos carrers i places, ha tornat a acabar a la plaça del Mercadal on cada element del Seguici Festiu petit ha realitzat la seva passada de lluïment. Enguany era el segon any que participa el Lleó petit participava en aquesta cercavila, després d’estrenar-se l’any passat. Així doncs, per segon any consecutiu ha tornat a ser el protagonista del Seguici petit, tot i que enguany en menor mesura, ja que la gent ja se’l va començar a fer seu l’any anterior.

Com va succeir en la cercavila de Misericòrdia petita del 2018, el Lleó ha desfilat pels carrers de la ciutat darrere del Basilisc i per davant dels Nanos, lluint el seu mig somriure i els dos metres d’alçada de manera elegant, tal com ho fa el Lleó gran en els Seguicis Festius de Sant Pere i Misericòrdia.

tracking