Diari Més

Trànsit

Usuaris de l'Hospital de Reus salten la mitgera i quatre carrils per aparcar al Tecnoparc

L’Ajuntament titlla d’«acte d’imprudència i d’incivisme» la conducta i espera que la gestió del pàrquing subterrani i la creació del de terra hi posin solució

Alguns vianants passen per Bellissens esquivant els cotxes.

Usuaris de l'Hospital salten la mitgera i quatre carrils per aparcar al TecnoparcOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La imatge es repeteix cada dia: persones travessen a peu des de la zona de l’accés a les Urgències de l’Hospital Sant Joan cap al Tecnoparc, i a la inversa, esquivant els vehicles que circulen per la carretera de Bellissens i saltant la mitgera que separa els quatre carrils de què disposa la via. De vegades, si els vianants ja han entrat a la calçada, els cotxes han de frenar per cedir-los el pas. N’hi ha que porten bosses de la compra i alguns que, fins i tot, salten amb la bicicleta en braços o amb maletes. El pas zebra més proper es localitza a la rotonda de l’Hospital i té un polsador a través del qual és possible demanar el pas, pròxim a la zona de Mas Pellicer però més allunyat de les Urgències i del Tecnoparc, i no tots el fan servir.

L’Ajuntament és coneixedor de la situació i qualifica d’«acte d’imprudència i d’incivisme per part dels vianants» la conducta de travessar la carretera per llocs no condicionats i saltar la mitgera. Té constància, en concret, que la majoria de les persones que travessen per aquí «són usuaris de l’Hospital que busquen aparcament al Tecnoparc».

Vorera i carril bici

Fonts municipals recorden que el mateix Ajuntament «va construir fa uns anys una vorera i carril bici entre Mas Pellicer i el Tecnoparc, que és la que haurien de fer servir els vianants que circulen entre l’Hospital i el Tecnoparc». A l’altra banda de la carretera de Bellissens, la de la façana del Sant Joan, però, el carril bici queda tallat una vegada passat l’equipament sanitari en direcció a l’Institut d’Horticultura.

Fins al moment, «tot i tractar-se d’un perill, no s’ha registrat cap accident» motivat per aquestes circumstàncies, tal com detallen les mateixes fonts. L’Ajuntament espera que «el canvi de gestió i els nous preus públics de l’aparcament de l’Hospital, i l’arranjament de l’àrea d’aparcament» de terra, previst per al setembre, «han de contribuir a resoldre aquesta situació».

tracking