Diari Més

Societat

La PAH reclama un habitatge per a una família amb tres menors a Reus

Els inquilins han deixat de pagar el lloguer pel «mal estat» del pis on viuen

Una imatge d'arxiu d'una assemblea de la PAH.

La PAH reclama un habitatge per a una família amb tres menors a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família d’origen marroquí té fixat per aquest 5 de setembre, dijous, una ordre de llançament del pis que habita a Reus i que serà «el tercer intent de desnonament en un any», segons asseguren des de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH). Al nucli familiar, de cinc persones, «hi ha tres menors d’edat».

Des de la PAH expliquen que «la família té ingressos, i fa més o menys 10 anys que van llogar el pis» a un particular però l’habitatge, «en els darrers temps, es trobava en unes condicions lamentables. Van demanar molts cops al propietari que els hi arreglés però no ho ha fet i, per això, des de fa un any van decidir deixar de pagar el lloguer». Davant d’aquesta situació, el propietari va denunciar.

Marxar i instal·lar-se a un altre pis «és molt complicat perquè, pel fet de ser marroquins, ningú els vol de llogaters i, amb els ingressos que tenen, poden fer front a un lloguer normal, no a preus desorbitats. Els han ofert un estudi per 490 euros i són cinc persones a la família». Des de la PAH valoren que «el consistori té l’obligació d’aplicar la llei 24/2015 i trobar una alternativa habitacional però, de moment, ningú no està fent res» i, per això, ahir el col·lectiu va portar a terme una ronda de reunions «amb el PSC, Ara Reus i ERC».

«No és una ocupació. Pagaven però el pis està en males condicions, l’electricitat suposa riscos i la pluja entra a dins», sostenen des de la PAH, on expliquen que «aquesta vegada, sembla que si ningú no intervé el desnonament no s’aturarà».

tracking