Diari Més

Salut

Denuncia que porta set anys amb una pròtesi que li està «matant el cos»

Manuel Grande assegura que no està defectuosa sinó que el problema prové d’una «errada de l’especialista en l’operació»

L'afectat va anar ahir al matí a l'Hospital Sant Joan per presentar la seva queixa i manifestar-se.

Denuncia que porta set anys amb una pròtesi que li està «matant el cos»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pacient de l’Hospital Sant Joan de Reus va apropar-se ahir al centre hospitalari per fer visibles, una vegada més, les seves molèsties i dolors que van començar fa set anys, quan li van posar una pròtesi de genoll, i també per registrar una queixa cap al doctor que el va operar.

Manuel Grande, de 83 anys, fa molt de temps que visita diferents metges als quals demana que l’operin perquè li treguin aquesta pròtesi però tots s’hi neguen. «Els doctors em diuen que ara és molt perillós operar perquè no saben el que es trobaran i, fins i tot, em diuen que podria perdre la cama o la vida», explica l’home afectat. Ell mateix remarca que no es tracta d’una pròtesi sota investigació, com ho estan les de l’empresa Traiber, sinó que el problema prové d’una «errada de l’especialista en el moment de l’operació», argumenta Grande.

L’afectat també explica que «quan em vaig sotmetre a l’operació, em van assegurar que seria senzilla» i afegeix que «ara resulta que això m’ha comportat marejos, tinc insomni i la vista borrosa i molts dolors. Això m’està matant el cos però, per sort, el cap encara el tinc bé».

Ahir va anar a l’Hospital Sant Joan per entregar una carta al doctor que el va operar, document que va tramitar a través del servei d’atenció al client. Aquesta no ha estat la primera vegada que realitza l’acció. A més, sempre que entrega aquest document va acompanyat d’un petit cartell en el qual pregunta al doctor si «té pensat operar-me o està esperant que mori?».

En el document que va entregar al doctor en qüestió li recordava que «el mes de maig es va comprometre a solucionar el meu problema de salut causat per la pròtesi de genoll que vostè em va col·locar fa set anys». «Provocant-me un dany i patiment que des d’aleshores vaig denunciant sense gaire èxit», continua el document, que finalitza dient que «com és obvi, i espero que vostè ho comprengui, no puc oblidar-ho. Desitjo i espero una solució aviat a aquest problema que fa tant temps que espero. Gràcies». Aquesta és la carta que Manuel Grande va fer arribar ahir al doctor que el va operar, la mateixa que va anar repartint pels diferents espais de l’Hospital per arribar a més gent. «Vinc a manifestar-me aquí, passejo amb aquesta pancarta i recordo al doctor les seves promeses», detalla Manuel Grande, que afegeix «fa quatre mesos em van dir que em trucarien per anar a la clínica del dolor però jo segueixo igual, per això he tornat a queixar-me».

Un pacient controlat

Des de l’Hospital informen que el pacient «està sent controlat pel servei de traumatologia, el qual li va fent el pertinent seguiment». Respecte a la queixa que ha presentat, diuen que «analitzarem el seu cas i li farem arribar la corresponent resposta».

Grande comenta que «abans tenia un altre doctor que m’ajudava molt i ara me l’han pres» i afegeix que «ell va ser qui em va dir que la pròtesi estava solta, que no l’havien col·locat bé, i em va fer el pertinent informe». L’afectat pensa que «estan esperant que em mori per no fer res, ni tan sols em donen alguna medicació per suportar el dolor», de fet, assegura que ell mateix està «resolent» la seva salut, prenent-se coses que creu que el beneficien i practicant una mica d’exercici per mantenir la mobilitat.

tracking