Diari Més

Infraestructures

Retards a més de 25 vols a l'aeroport de Reus per un problema tècnic a França i tempestes

La majoria dels moviments previstos ahir en l’operació tornada a l’Aeroport de Reus van patir demores

Turistes a les instal·lacions a primera hora de la tarda.

Retards a més de 25 vols a l'aeroport de Reus per un problema tècnic a França i tempestesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 25 dels 38 vols programats ahir a l’Aeroport de Reus en el marc de l’operació tornada van patir demores. Els retards, tal com detallen fonts d’Enaire al Diari Més, van venir donats per «un problema tècnic al sistema centralitzat de comunicacions a l’espai aeri de França» que va coincidir també amb «meteorologia adversa al centre d’Europa». Tot i que la primera qüestió es va poder començar a resoldre cap al migdia, segons les mateixes fonts, el fet d’haver d’absorbir en aquest espai aeri els vols endarrerits i els que estaven programats per a les franges de tarda va propiciar que les impuntualitats es continuessin succeint fins a última hora.

Els retards van afectar Jet2, Thomas Cook, Ryanair, Sunwing Airlines i TUI, totes les companyies que operaven ahir a les instal·lacions de la capital del Baix Camp, en moviments d’anada i tornada. I van tenir incidència almenys en les connexions amb Dublín, Londres Stansted, Belfast, Cardiff, Manchester, Aberdeen, East Midlands, Newcastle, Eindhoven, Birmingham, Brussel·les, Liverpool, Glasgow i Frankfurt, segons les dades que Aena facilita als passatgers a través del seu lloc web.

Aquest diumenge representava per a l’Aeroport de Reus la tercera jornada de les quatre en què està previst que s’allargui l’operació tornada i la segona amb més afluència de passatgers –hi havia 7.348 seients a la venda– per darrere de dissabte, quan es van programar 52 vols amb 8.768 bitllets.

Divendres es van operar 34 vols amb 6.678 places i avui n’hi ha 12 de previstos amb 2.268 seients.

Des d’Enaire explicaven ahir que «el network manager d’Eurocontrol ha avisat a primera hora del matí d’un problema tècnic al sistema centralitzat de comunicacions a l’espai aeri de França» i precisaven que «aquesta circumstància ha ocasionat una gran repercussió a la xarxa d’Enaire», especialment als aeroports de Balears i Catalunya. El problema va obligar a limitar el volum de vols que podien travessar l’espai aeri francès.

A banda d’això, «un altre dels motius és la meteorologia adversa al centre d’Europa», afegien les mateixes fonts, que detallaven que «aquestes condicions estan afectant França, Itàlia, Alemanya i Croàcia, principalment, fet pel qual se sumen al problema tècnic de França». «Des del centre de control d’Enaire a Barcelona estem espaiant més els vols en ruta en alguns dels sectors a causa de la meteorologia adversa per tempestes i cumulonimbus», precisaven.

Passatgers esperant a l’avió

Els retards registrats a Reus van arribar a les tres hores en alguns casos. «Encallat a l’Aeroport de Reus perquè l’espai aeri francès està tancat i el nostre avió encara no ha sortit de Dublín», apuntava un passatger a les xarxes, on un altre explicava que «portem dues hores asseguts a l’avió i ens diuen que encara ens en queda una més. El personal només pot servir aigua». «Acabo d’embarcar en un vol cap a Reus. Ryanair tanca les portes i al moment ens avisa que hi ha un retard de dues hores mínim», publicava un viatger, i un altre preguntava «per què portem tres hores i mitja a la pista d’Eats Midlands esperant el nostre vol a Reus?».

tracking