Diari Més

Via Pública

Els actes d'incivisme «han desaparegut» amb la tanca de la plaça de la Festa de Reus

L’AVV Mas Vilanova celebra la «tranquil·litat total» des que s’utilitza la reixa però es pregunta «per què s’ha trigat» i urgeix a actuar a la plaça del Seguici

Un operari de la Brigada Municipal barra l'accés durant les nits.

Els actes d'incivisme «han desaparegut» amb la tanca de la plaça de la Festa de ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des que, fa prop d’un parell de setmanes, l’Ajuntament va començar a fer ús de les tanques que havia instal·lat quatre mesos abans per encerclar la plaça de la Festa Major, «no hi ha hagut més problemes. Tranquil·litat total», explica el president de l’Associació de Veïns de Mas Vilanova, Valentín Rodríguez. El dia 21 d’agost, personal de la Brigada Municipal va tancar per primer cop les reixes i ara aquestes «s’estan tancant i obrint cada dia» en una mesura que ha propiciat que «els actes d’incivisme han desaparegut» aquí. Rodríguez celebra que «confiàvem que aquesta seria la solució i, efectivament, fins al moment sí que ho està sent» però es pregunta, també, «per què s’ha trigat tant? No ho entenem».

L’operari de Brigades que atén les reixes de la plaça de la Festa Major es cuida igualment d’obrir i tancar la d’altres espais de la ciutat en un sistema de ruta. Per aquest punt concret passa per tancar sobre les deu de la nit i obre de nou a primera hora del matí.

L’AVV Mas Vilanova urgeix ara a enllestir els treballs, molt similar als que es van fer a la plaça de la Festa Major, que s’estan executant a la del Seguici Festiu. «Ara esperem que es facin les obres de la fase que falta i poder dir que el tema està totalment tancat», conclou Rodríguez. I és que els actes incívics sí que continuen presents en aquest altre punt. A la plaça de la Festa Major, abans que es fes servir la tanca, els veïns havien denunciat brossa fora de les papereres, sorolls, pintades i, fins i tot, una foguera al terra que Bombers de la Generalitat van haver d’apagar. Episodis, aquests, que també es reproduirien a la part que encara resta per tancar.

Una inversió d’uns 20.000 euros

La reixa de la plaça de la Festa Major, que ha començat a tancar-se fa menys de quinze dies, es va instal·lar a l’abril a través dels pressupostos participatius 2018. Acumulava, llavors, prop de quatre mesos inoperativa. La proposta per col·locar-la i donar-li ús va ser impulsada pel propi veïnat, va recollir un total de 125 vots en el procés obert i va representar una inversió –juntament amb una altra tanca que encara ha de prendre forma a la plaça del Seguici Festiu– d’uns 20.000 euros.

«Aquests nous tancaments permetran millorar la seguretat d’aquests espais públics, de manera que en horari nocturn s’hi pugui limitar l’accés», apuntaven des de l’Ajuntament de Reus, en una nota enviada als mitjans de comunicació, al moment de fer públics els moviments relacionats amb la col·locació de les reixes.

tracking