Diari Més

Doctor Prats i Roba Estesa actuaran a Reus per la Misericòrdia

El cartell ha estat dissenyat pels fotògrafs Ferran Estivill i Martí Sans

El cartell ha estat dissenyat pels fotògrafs Ferran Estivill i Martí Sans.

Doctor Prats i Roba Estesa actuaran a Reus per la MisericòrdiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Doctor Prats i Roba Estesa sera els caps de cartell de les Festes de Misericòrdia d'enguany, que arrencaran el 13 de setembre i s’allargaran fins el 13 d’octubre. La programació per la Festa Major, que s'ha presentat aquest divendres, compta amb200 actes per a tots els públics.

El plat fort de les festes, a part del actes tradicionals, serà el concert el proper20 de setembre de Roba Estesa i Doctor. Tots dos grups portarana la plaça de la Llibertat la seva música festiva en un impressionant directe. Durant les festes també actuaranFito Luri, Ariel Santamaria,Susannes o Karol Green, entre d'altres.

La Prioral de Sant Pere reviurà la llegenda de la Mare de Déu de Misericòrdia el proper 20 de setembre. L’Orfeó Reusenc escenificarà el muntatge, que compta amb un equip de més de 80 persones entre músics, cantaires, dansaires, actors i tècnics.

El foc serà el protagonista durant la jornada del dissabte 21 de setembre amb la plantada de bèsties a la plaça de Prim. Seguidament, tindrà lloc el correfoc al Mercadal amb la participació dels balls de diables de Ribes, la Canonja, Vila-seca, el Borinot del Vendrell, el Porc d’Argentona, el Drac de Granollers, lo Fardatxo de Rasquera i el Drac Gall de Castellgalí. També actuaran els Bous de Foc, la Vedella de Foc, la Víbria, el Ball de Diables, el Drac i la Cabra de Reus. El correfoc infantil, per la seva banda, enguany s’ha separat del dels adults i serà el dissabte 14.

La revetlla tindrà lloc el 24 de setembre i s’han programat tres festes simultànies per adaptar-se a la diversitat de públics. ElsTàrraco Surfers i CAT ROCK ompliran la plaça d'Anton Borrell; mentre que l'escenari de la plaça Llibertat comptarà amb l’Orquestra Cimarrón; i per als més joves el passeig Mata acollirà una sessió de Dj's.

Dintre dels actes tradicionals, hi haurà el Rosari de Torxes i l’ofici i actes habituals que es realitzen el dia de la patrona a la plaça del Santuari i a l’interior del temple. La baixada del Seguici Festiu de la ciutat es farà el 25 a partir de les 11 hores des de la plaça de la Pastoreta fins al santuari al llarg del passeig de Misericòrdia. La missa es farà a partir de les 18.30 hores. A les 19.30h el Ball de Diables de Reus realitzarà la Baixada fins al santuari.

La Diada del Mercadal tindrà lloc el 5 d’octubre amb la participació dels Castellers de Vilafranca, la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona, els Capgrossos de Mataró, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i els Xiquets de Reus.

El cartell

Els fotògrafs Ferran Estivill i Martí Sans són els autors del cartell de la festa major de Misericòrdia d’enguany. Es tracta d’un muntatge en tres dimensions amb jocs infantils de construcció de fusta que reprodueix l’esclat festiu que té lloc al santuari amb els balls dels elements festius.

tracking