Diari Més

Infraestructures

L'ascensor de l'estació de tren de Reus es troba inoperatiu des de principis de mes

Adif espera que arribi una peça per arreglar l’avaria que dificulta l’accés a les andanes 1, 3, 5 i 7

Els usuaris estan obligats a utilitzar les escales per poder agafar el tren en una d'aquestes vies.

L'ascensor de l'estació de tren de Reus es troba inoperatiu des de principis de mesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’estació de tren de Reus pateix dues avaries des de principis de mes, una afecta a l’ascensor de l’entrada que no pot utilitzar-se per accedir a les andanes 1, 3, 5 i 7, i l’altra afecta al teleindicador d’una de les andanes centrals.

El problema més greu que té la infraestructura ara mateix és el de l’ascensor, ja que això obliga a tots els usuaris a accedir a les respectives andanes per les escales. Per tant, aquells que van carregats amb maletes o porten cotxets han de baixar per les escales amb els problemes que això comporta. Qui pitjor ho té són les persones amb mobilitat reduïda que han d’utilitzar cadires de rodes, ja que ara mateix no ho tenen gens fàcil per poder agafar un tren a l’estació de la capital del Baix Camp, sempre i quan aquest surti de les andanes 1, 3, 5 i 7.

En el cas de les arribades en aquestes andanes, sí que es pot agafar l’ascensor per baixar i passar per sota les vies del tren però quan s’arriba a la sortida de l’estació també es topen amb el mateix inconvenient, un ascensor espatllat que no els pot portar a la planta superior per abandonar l’estació. Des de RENFE apunten al Diari Més que han reclamat a Adif aquest problema en més d’una ocasió i des d’Adif assenyalen que tenen constància de l’avaria des del 2 d’agost quan van anar els tècnics per veure quin era el problema. En aquestes quatre setmanes, l’ascensor no ha tornat a funcionar perquè, segons comparteixen des d’Adif, estan esperant una peça que vindria de fora d’Europa perquè «a Espanya ens hem quedat sense estoc».

Servei públic i urgent

El fet d’esperar la placa ha comportat que s’allargui tant aquesta avaria de l’ascensor que «treballarem per arreglar-la tan aviat com ens arribi la peça que ens falta». «Nosaltres ja hem comunicat en més d’una ocasió que es tracta d’un servei públic i urgent però no podem fer res més que esperar que arribi el que ens falta», comuniquen des d’Adif.

Una altra de les avaries que té l’estació de tren afecta a un dels teleindicadors que es troben a l’andana central. Aquest «també fa temps que està espatllat» denuncia un usuari. Des d’Adif es dona la mateixa resposta que en el cas de l’ascensor, «la peça ve de fora d’Espanya» i, per tant, també estan esperant que els arribi per fer que aquest panell electrònic indicatiu torni a funcionar. Aquest és un problema menor, comparat amb l’ascensor, ja que a l’interior de l’estació sí que funcionen la resta de panells que indiquen quan arribaran els trens a la corresponent andana però és una molèstia per aquells usuaris que ja es troben a l’andana i no poden veure si hi ha alguna demora o per assegurar-se que es aquí on han d’agafar el seu tren.

tracking