Diari Més

Judicial

Presó per a l'autor dels robatoris al carrer del Vent i a l'Hotel Gaudí

Els fets, ocorreguts al novembre, van alarmar els botiguers i van propiciar la instal·lació de càmeres

A la zona del carrer del Vent s'ha desplegat videovigilància.

Carrer del VentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Tarragona ha acordat presó per a l’autor d’un robatori amb intimidació al Clarel del carrer del Vent i d’un a l’Hotel Gaudí, que van tenir lloc el novembre passat. El mateix home havia estat condemnat també, pel jutjat penal número 1 de Reus, per altres dos robatoris ocorreguts al mateix Clarel i un a la farmàcia Piqué de la plaça del Mercadal, però va recórrer i ha quedat absolt. Els assalts, els quals van produir-se amb pocs dies de diferència, van generar una gran alarma a la zona. Especialment entre els comerciants del carrer del Vent que, amb el suport de l’Associació de Veïns L’Harmonia del Carme, van denunciar inseguretat i van reclamar la col·locació de càmeres de vigilància. Finalment, a mitjans del passat mes de maig, l’Ajuntament va instal·lar els dispositius amb connexió amb la Guàrdia Urbana.

El robatori a l’interior de l’Hotel Gaudí, segons recull la sentència, va perpetrar-se cap a les 22.17h de l’11 de novembre de 2018. L’home va accedir a la recepció acompanyat d’una altra persona i hi va trobar una treballadora que, en aquell moment, estava sola. Li va dir que els donés els diners i que, si no ho feia, saltarien el taulell. L’home va amenaçar amb que «trauria el que portava aquí» tot tocant-se la butxaca. Els dos van agafar la recepcionista i ella va acabar mostrant on era la caixa. Es van endur 350 euros i la van avisar que no truqués la policia o «anirien a per ella». Per aquests fets, un dels dos homes ha estat condemnat a la pena d’un any i 9 mesos de presó com a autor d’un delicte de robatori amb intimidació en establiment obert al públic, de menor entitat, amb agreujant de reincidència i de disfressa –portava la jaqueta amb una caputxa posada– i atenuant de drogoaddicció.

Una navalla d’un pam

El dia 14 de novembre, a les 19.54h, l’home va entrar amb un passamuntanyes a l’establiment Clarel del número 23 del carrer del Vent. A dins hi havia una dependenta. L’home li va dir que obrís el calaix dels diners mentre li mostrava una navalla d’un pam de llarg i ella ho va fer. Del calaix es va endur 101 euros. També com a autor d’un robatori amb intimidació en establiment obert al públic, de menor entitat, i amb agreujant de reincidència i de disfressa i atenuant de drogoaddicció, se l’ha condemnat a la pena de tres anys i sis mesos de presó.

El Clarel va registrar altres tres robatoris els dies 23 i 24, i la farmàcia Piqué va ser atracada el dia 25. El mateix home també havia estat inicialment condemnat per tots tres, però va presentar recurs i l’Audiència de Tarragona ha determinat absoldre’l. L’Audiència conclou que els enregistraments de les càmeres dels establiments no són prou clars per assegurar que es tracti d’aquesta persona. L’home tenia antecedents. Els robatoris van portar els comerciants del carrer del Vent a mobilitzar-se per exigir més presència policial a peu i càmeres de videovigilància. Al maig, l’Ajuntament va iniciar la col·locació de les càmeres en el marc d’una nova fase del pla de videovigilància.

tracking