Diari Més

Restauració

La ruta Tapa Reus creix potenciant la gastronomia de «prestigi»

La iniciativa va començar amb 24 establiments però, els primers mesos, onze van deixar de participar-hi perquè al principi «no venia massa gent»

Els 13 restaurants que formen part d'aquesta ruta es mostren molt satisfets amb la seva evolució.

La ruta Tapa ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El passat octubre va néixer a Reus una nova ruta gastronòmica, el Tapa Reus, de la mà de l’Ajuntament de Reus, el Gremi d’Hostaleria i Carles Parxet. Ara, deu mesos després, els restaurants que en formen part, fan una valoració molt positiva de la seva evolució.

La ruta Tapa Reus va començar el 4 d’octubre de 2018 i ofereix tapes al preu de 5 euros cada dijous. En un primer moment van apuntar-s’hi 24 restaurants però ara només en queden 13. «Nosaltres, inicialment, ja volíem fer una ruta amb 14 o 15 però com va tenir tant d’èxit la iniciativa, vam decidir no tancar portes a ningú», expressa Carles Parxet qui afegeix que «el fet que per apuntar-se no s’hagi de pagar va fer que molts provessin sort i als primers mesos, en veure que no venia tanta gent com esperaven, ho deixessin estar».

De fet, tres o quatre mesos després de començar la ruta, ja només quedaven els 13 restaurants que hi ha actualment però això no ha significat que Tapa Reus hagi perdut. «Quan comences un projecte de zero no pots demanar que al principi ja vagi genial, necessites un temps perquè es conegui» detalla Parxet qui afirma que «els restaurants que participen ara al Tapa Reus estan molt contents, i, sobretot, els clients que cada dijous degusten una tapa».

«Aquesta és una ruta que busca potenciar la gastronomia de prestigi», explica Parxet, és per això que aquestes tapes no es poden acompanyar ni de refresc ni de cervesa, sinó que s’ha de fer amb vi o aigua, ja que aquesta és una de les normes. «Un bon menjar sempre s’ha de maridar amb un bon vi però entenem que potser a tothom no li agrada el vi i per això també oferim aigua», argumenta un dels organitzadors del Tapa Reus.

Una trentena de tapes

Cristian Delgado, encarregat de l’Arties Restaurant, un dels establiments que participen, explica que en els sis primers mesos la mitjana de tapes que servia era d’«entre 25 i 27», una xifra que ara ha pujat a una trentena de tapes. «En aquests últims mesos ja estem venent una mitjana de 30 o 40 tapes, la gent ja coneix més la ruta i també ens coneix més a nosaltres», diu l’encarregat del local.

«Aquesta iniciativa a nosaltres ens va molt bé perquè també ens ha ajudat a donar a conèixer el restaurant», detalla Delgado, qui afegeix que «molts venen el dijous a fer la tapa però després també aprofiten i es queden a sopar alguna cosa més». Així doncs, des d’aquest restaurant valoren molt positivament aquesta iniciativa que genera «molt bon ambient» i aporta més clients.

Però Tapa Reus no ha estat igual d’exitós per a tots els restaurants. El president del gremi d’Hostaleria de Reus, Ricardo Gariboti, ressalta que «hi ha alguns restaurants que com en un començament no venia massa gent van deixar de participar» i afegeix que «crec que la proximitat amb la Ganxet Pintxo i amb altres rutes semblants ha perjudicat una mica a aquesta bona iniciativa».

De fet, ara que està tenint més èxit, hi ha locals que estan interessats a tornar a participar-hi, però ara els organitzadors demanen, almenys, un compromís de sis mesos perquè no torni a passar com al començament de la ruta.

tracking