Diari Més

Municipal

Els nou tinents d'alcalde de Reus podran autoritzar els matrimonis civils

Al saló de plens es fan bodes un dissabte al mes

Una imatge d'arxiu d'un dels darrers plens.

Els nou tinents d'alcalde podran autoritzar els matrimonis civilsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha delegat en els nou tinents d’alcalde la seva competència per autoritzar matrimonis civils. En detall, podran desenvolupar aquesta tasca Noemí Llauradó, Montserrat Vilella, Dani Rubio, Daniel Recasens, Teresa Pallarès, Montserrat Flores, Montserrat Caelles, Carles Prats i Mariluz Caballero. Quan es porten a terme a l’Ajuntament de Reus, els casaments se celebren habitualment en una dependència municipal.

L’alcalde és, d’inici, qui té la potestat de celebrar-los, però aquesta potestat pot ser delegada en regidors de l’Ajuntament. Per aquest mandat 2019-2023, se’n fan càrrec els nou tinents d’alcalde. Les parelles interessades s’han d’adreçar al Registre Civil per tramitar el certificat de matrimoni i fer constar que desitgen casar-se a l’Ajuntament. Posteriorment cal que s’adrecin a alcaldia per fer-hi la sol·licitud de dia i hora per a la celebració del casament civil. La sol·licitud s’ha de lliurar després a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC), fent-hi constar el dia i l’hora en què tindrà lloc la celebració, sempre amb el vistiplau d’alcaldia.

La data per celebrar un casament a l’Ajuntament es pot sol·licitar durant tot l’any. Si s’escull com a lloc la sala de plens, s’hi fan bodes un dissabte al matí al mes i sempre que no coincideixi amb actes institucionals. Cal abonar una taxa de 180 euros. També és possible casar-se, en dimarts, en una altra sala, de manera gratuïta. Donat que està prohibit alimentar els animals a la via pública, no es pot llençar arròs a la sortida de les celebracions matrimonials.

tracking