Diari Més

Via pública

Tanquen la plaça de la Festa Major de Reus 4 mesos després de col·locar-hi la reixa

La insistència veïnal ha aconseguit que, des de fa dues nits, Brigades gestioni els accessos

El treballador que, ahir a la nit, feia córrer la tanca per barrar l'entrada de persones.

Tanquen la plaça de la Festa Major de Reus 4 mesos després de col·locar-hi la reixaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veïnat de l’entorn de la plaça de la Festa Major ha pogut «descansar amb tranquil·litat» la nit d’aquest dimecres després que, per primera vegada, l’Ajuntament fes ús de les tanques que havia col·locat a l’abril i que envolten el recinte. Tot just divendres passat, la zona havia patit un nou episodi d’incivisme que havia deixat una foguera al terra –una dotació de Bombers de la Generalitat va haver d’intervenir per sufocar-la–, múltiples pintades a quadres elèctrics i brossa fora de les papereres.

Fonts municipals consultades concreten que fa dos dies –ahir es va fer per segona vegada– que s’han començat a tancar les reixes i que a la zona no s’hi podrà continuar accedint ja en horari nocturn: un operari de les Brigades Municipals s’encarrega de fer córrer les parts mòbils de la tanca a última hora del vespre i primera del matí.

En desús des de l’abril

La del tancament de la plaça de la Festa Major ha estat una reivindicació constant dels veïns de Mas Vilanova. La reixa, de fet, es va instal·lar a l’abril a través dels pressupostos participatius 2018. La proposta va ser impulsada pel propi veïnat, va recollir 125 vots i va representar una inversió –juntament amb una altra tanca que encara ha de prendre forma a la plaça del Seguici Festiu– de 20.000 euros.

El president de l’Associació de Veïns de Mas Vilanova, Valentín Rodríguez, explicava fa uns dies que els actes incívics que patia el veïnat els generaven «grups de joves que, a les nits, vénen i beuen, fan pintades, treuen la brossa de les papereres a cops, mouen droga i, si algú se’ls encara, amenacen els veïns. Divendres a la nit, van fer una foguera». Rodríguez explicava que situacions similars es donaven «cada cap de setmana» i que, tot i disposar de tanca, la plaça de la Festa Major continuava oberta «i els veïns ja no poden més. Jo m’he trobat les rodes punxades més d’un cop, i què hi puc fer?».

La nit de divendres, Bombers van intervenir a la plaça de la Festa Major per extingir un foc «que els joves havien fet», en una zona on hi ha restes de fulles i plantes i que està pròxima a les cases. Hi va acudir una dotació que va treballar durant 20 minuts en el que semblava una paperera incendiada. Els actes incívics també se succeeixen a la plaça del Seguici Festiu, que està pendent de comptar amb una tanca idèntica.

Rodríguez apuntava ahir que «aquest matí ens hem trobat el parc net d’ampolles i altres coses, tota una novetat. Ha estat una nittranquil·la».

tracking