Diari Més

Medi ambient

Riudoms vol consensuar amb els veïns el trasllat del Refugi Baix Camp

La protectora d’animals havia de traslladar-se de Reus a uns nous terrenys però les queixes dels residents han alentit l’operació

A la nova finca només hi podran portar els gats, de moment.

Riudoms vol consensuar amb els veïns el trasllat del Refugi Baix CampOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Riudoms proposarà una reunió al setembre amb el Refugi Baix Camp i els veïns de la zona on aquest s’hauria de traslladar. L’objectiu d’aquesta trobada és buscar una solució que satisfaci a les tres parts, malgrat que «si el Refugi compleix al 100% amb la legalitat establerta, des de l’Ajuntament tampoc podem denegar que s’instal·lin», explica l’alcalde de Riudoms, Sergi Pedret.

Actualment, el Refugi Baix Camp es troba en uns terrenys a Reus però fa molt temps que buscava un nou indret per ubicar-se, ja que aquests terrenys s’estaven quedant petits per l’entitat. Al mes de març, tal com va avançar el Diari Més, el Refugi va trobar un nou espai per a «fer un salt qualitatiu en l’activitat». Aquesta parcel·la està al camí del Coll d’en Boc, a Riudoms, i la va comprar un dels socis de l’entitat amb la intenció de cedir-la a la protectora perquè pugui continuar amb la seva tasca.

Aquest trasllat té l’objectiu de millorar les condicions dels treballadors i dels animals, malgrat que els únics que portaran al nou espai són els gats, ja que «els gossos demanen moltes més infraestructures i, ara mateix, no ens podem permetre aquesta inversió», detallaven des del Refugi a l’abril, tot i que no descartaven que més endavant també n’acollissin.

Tot i que la protectora va trobar una nova localització, per establir-s’hi havia d’obtenir diversos permisos que, juntament amb el malestar d’alguns veïns, han alentit l’operació. I és que no tot està sent tan senzill per a la protectora d’animals, ja que quan es va saber que s’instal·laria en un camí de Riudoms on també hi ha altres cases, aquests veïns van queixar-se ràpidament a l’Ajuntament del municipi.

Des del Refugi confiaven a poder fer el trasllat en pocs mesos, un temps que serviria per condicionar els nous terrenys però també per a donar sortida als gossos que, de moment, no tenen cabuda a les noves instal·lacions. Però aquests mesos encara s’allargaran una mica més, ja que ara la situació es troba encallada.

Un cop passi l’estiu, l’Ajuntament de Riudoms proposarà als veïns i al Refugi Baix Camp seure junts per parlar sobre el tema i arribar a un acord que satisfaci les tres bandes. «Crec que el problema de tot plegat ha estat que no ens hem comunicat directament», detalla el batlle de Riudoms, qui afegeix que «hem parlat amb els veïns i també amb el Refugi per separat, però crec que ara toca fer-ho tots junts». De fet, la pressió dels veïns de Riudoms va ser tan forta que el consistori va veure’s obligat a emetre un comunicat en el qual mostrava el seu «rebuig» a la ubicació del Refugi al camí del Coll d’en Boc perquè «encara no havíem rebut cap petició de llicència d’activitats».

En el mateix comunicat també detallava que «la zona on es pretén situar una instal·lació d’aquestes característiques no és la més adequada, atès que en la zona hi viuen un nombre important de veïns».

Res a fer si és 100% legal

Des de l’Ajuntament de Riudoms confien a trobar una solució que sigui profitosa per totes les parts implicades però avisen que «si el Refugi compleix al 100% amb totes les condicions legals, l’Ajuntament no pot prohibir que s’instal·lin».

Des de la protectora van rebre contrariats el comunicat del consistori i van voler assenyalar que «els gats pràcticament no fan soroll, a diferència dels gossos» i van afegir que «a més ja hem pensat tenir-los en una part de la finca on no estiguin tocant a les cases dels veïns». Un dels aspectes que també preocupa als residents de la zona és la quantitat de cotxes que podrien passar per aquell camí per anar al Refugi però des de la protectora van remarcar que «pocs dies hi ha una gran confluència de turismes».

Al setembre està previst que l’Ajuntament enviï la proposta de la reunió als veïns i a la protectora i s’asseguin les tres parts per parlar i exposar els pertinents motius per trobar una solució idònia.

tracking