Diari Més

Mediambient

Converteixen una bassa del camí de Bellissens en abocador il·legal

Neumàtics, neveres, televisors i restes de mobles vells s’acumulen a l’espai que abans ocupava l’aigua

Els revestiments de les rodes dels vehicles estan apilats a la paret més pròxima al camí.

Converteixen una bassa del camí de Bellissens en abocador il·legalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una bassa abandonada ubicada al camí de Bellissens s’ha convertit en un nou abocador il·legal. Alguns habitants de la capital del Baix Camp han vist darrerament com aquest espai s’ha començat a omplir de neumàtics vells, peces d’electrònica i deixalles en general i ho han denunciat de manera pública a través de les xarxes socials.

Des de la carretera de Bellissens tan sols es veuen les parets exteriors de la bassa, que s’ha convertit en una autèntica deixalleria. A més, la persona o les persones que aprofiten aquest lloc per a dipositar les seves deixalles il·legalment, les col·loquen tocant a la paret més pròxima a la carretera, de manera que encara es pot percebre menys que a l’interior d’aquesta bassa buida i abandonada, hi ha una pila de residus. Els que més criden l’atenció són els neumàtics, ja que n’hi ha una bona quantitat, però també es poden trobar televisors, neveres i tot de trossets de diferents mobles trencats que han quedat ara repartits per l’espai.

El passat mes de juny, els Serveis Tècnics Municipals de l’Ajuntament de Reus van informar de l’existència de solars urbans, periurbans i parcel·les abandonades o no edificades i remarcaven que «els propietaris d’aquests solars tenen l’obligació de mantenir-los en bon estat i en les condicions de seguretat, salubritat, ornament públic i lliure de residus». Una obligació contemplada a l’Ordenança municipal reguladora de la neteja.

Risc d’incendis i més insectes

A més, detallaven que en el període estival, l’acumulació de deixalles poden «incrementar el risc d’incendis i la proliferació de rates i insectes». En un ban, el consistori transmetia l’obligació de tenir els solars nets a partir del 30 de juny i, en cas contrari procediria a multar «segons la perillositat per als béns i per a les persones que suposi el mal estat del solar», unes «multes coercitives» que tenen un import d’entre 300 a 3.000 euros i que «es podran reiterar fins que es compleixi l’obligació de conservació o mitjançant l’execució subsidiària dels treballs per part de l’Ajuntament i a càrrec de la persona propietària». Així doncs, el responsable de dipositar totes aquestes deixalleries en una zona no autoritzada, sense pensar en el risc que pot provocar això, especialment ara amb les altes temperatures, estaria infringint aquestes indicacions recollides al ban, amb tot el que aquest gest comporta.

A l'altre extrem s'hi poden trobar restes de diferents mobles.

Converteixen una bassa del camí de Bellissens en abocador il·legalOlívia Molet

tracking