Diari Més

Via pública

L'escola La Vitxeta de Reus estrena una zona de 'Kiss and Ride' per a pares i fills

Les obres de reordenació de l’accés, que van començar al juliol, han finalitzat a principis d’agost

Aquesta àrea està destinada per a deixar els nens sense arribar a estacionar el vehicle.

L'escola La Vitxeta de Reus estrena una zona de 'Kiss and Ride' per a pares i fillsOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alumnes, pares i professors de l’escola La Vitxeta podran accedir a l’interior del centre de forma més segura en aquest curs escolar 2019-2020. Això és gràcies al fet que les obres de reestructuració de l’espai públic i viari de l’accés a la urbanització Sant Joan i al centre escolar ja han finalitzat. Aquests treballs han deixat, entre altres novetats, la creació d’un carril Kiss and Ride.

Aquest era un dels projectes dels Pressupostos Participatius del 2018 que, de mica en mica, es van finalitzant. Les obres tenien un cost de 49.000 euros i incloïen dues actuacions: d’una banda descongestionar la zona d’aparcament actual i, de l’altra, arranjar i ampliar la zona d’entrada a l’escola.

Ara, la zona d’entrada a l’escola té més preferència per als vianants i usuaris de l’espai exterior, amb una àmplia zona d’acollida i accés a l’escola. A més, aquesta reordenació de la zona ha permès que el transport públic i els vehicles privats no s’encreuin, i ha separat l’espai públic del viari per millorar la seguretat dels vianants, especialment dels nens i nenes. Això s’ha aconseguit amb la instal·lació d’unes tanques que eviten que els escolars surtin a la carretera accidentalment.

El projecte el van dissenyar, per encàrrec de l’Ajuntament, els arquitectes Soffito Arquitectura SLP i l’ha executat l’empresa Agrovial SA. Les obres s’han allargat un mes aproximadament, ja que van començar a principis de juliol i han finalitzat la primera setmana d’agost.

D’aquesta manera, els treballs no han suposat cap problema per al centre escolar, ja que s’ha realitzat en el període estiuenc, en el qual no hi ha activitat.

Un carril de comiat

Una de les grans novetats que han deixat les obres ha estat el carril Kiss and Ride que permet als pares deixar els nens davant la porta de l’escola sense estacionar el vehicle. Aquesta opció és idònia per aquells que no tenen temps per aparcar el cotxe i acompanyar els menors fins al recinte escolar.

En una línia semblant, el Servei de Mobilitat i Circulació de la Guàrdia Urbana ha implantat noves mesures de mobilitat als carrers de Les Borges del Camp i de Jacint Barrau, amb l’objectiu de millorar la seguretat a les entrades i sortides de l’escola Montsant i de l’Institut Baix Camp. En concret, just davant dels centres s’ha reordenat l’aparcament i s’ha delimitat una zona limitada a la parada de vehicles, reservada als familiars dels alumnes.

tracking