Diari Més

Societat

Comença l'adaptació de 12 parcs de Reus per a nens amb mobilitat reduïda

Les feines són visibles a cinc zones infantils on ja s'estan formigonant els corresponents fonaments

L'àrea de jocs de la plaça dels Drets Humans és una de les primeres on s'ha començat a treballar.

L'àrea de jocs de la plaça dels Drets Humans és una de les primeres on s'ha començat a treballar.Olívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per adaptar alguns parcs de Reus per a nens amb mobilitat reduïda ja han començat. Aquest és un dels projectes dels Pressupostos Participatius del 2018 i que farà que una dotzena de zones infantils de la ciutat siguin més inclusives. De moment, les obres són visibles a cinc parcs reusencs com el del Trenet i els de les places dels Drets Humans i de Luis Buñuel.

El contracte per l'execució de les obres té un termini de 3 mesos i, per tant, està previst que, a tot tardar, la dotzena de parcs en qüestió estiguin adaptats a finals de novembre. A banda dels tres ja esmentats, les altres zones de jocs que també s'adequaran són el parc de Sant Jordi, les places de la Cultura de la Pau, de Teresa Miquel i Pàmies, del Teatre, d'Europa, de Pedrol Rius, de Salvador Allende, el parc del carrer Cels Gomis i Mestres i el parc de l'avinguda President Macià.

Les tasques, que van ser adjudicades a l'empresa Oziona Soluciones de Entretenimiento SL el 25 de març, seran molt similars als 12 punts de la ciutat, ja que consistiran en el formigonat de fonaments, retirada d'estructures velles i d'elements delimitadors dels espais de seguretat, moviments de terres, col·locació de noves estructures i restitució dels paviments amortidors. En total, l'Ajuntament hi destinarà 81.085,73 euros IVA inclòs. En un primer moment, aquesta actuació havia de tenir lloc en 15 parcs de la ciutat «amb la voluntat d'actuar a tots els barris». Amb tot, finalment es van descartar la plaça del Racó de l'Avi, la zona verda entre els carrers Frederica Montseny, avinguda Doctor Fleming i la carretera de l'Institut Pere Mata i, per últim, la zona verda entre els carrers Martí Folguera i Josep Caixés.

El criteri de selecció dels parcs on s'actuarà durant aquests tres mesos va ser «la concurrència de nens, la seva accessibilitat i les característiques dels elements existents».

Quatre parcs millor equipats

Seguint aquest criteri, l'informe de necessitats detalla que «hi ha quatre parcs que es consideren molt concorreguts i que, per tant, s'ha posat més esforç per equipar-los amb més elements nous i de majors dimensions». Per altra banda, als vuit parcs restants «només s'hi ha pogut implantar un nou element adaptat més petit, però seguint amb el criteri d'inclusivitat com a mostra de la voluntat de seguir dotant-los de nous elements a mesura que la dotació pressupostaria ho vagi permetent».

En detall, el Parc Sant Jordi, que segons el projecte té una superfície de fins a 6.980 metres quadrats, guanyarà un pentagronxador amb seient alt de seguretat i un carrusel. Amb 12.000 metres quadrats per a jocs, el Parc del Trenet tampoc no té cap element adaptat: xarxes, el sorral, la tirolina, les molles i les torres no ho estan, i els gronxadors tampoc però poden adaptar-se. S'hi incorporarà un gronxador gegant amb seient niu i un altre carrusel.

A la plaça de la Cultura de la Pau, amb 575 metres quadrats, les molles, la torre, l'estructura, la passarel·la i el balancí no estan adaptats i no poden estar-ho. Amb aquesta actuació, s'hi posarà un gronxador amb seient niu i un carrusel, igual que a la plaça de Teresa Miquel i Pàmies. Aquesta té 602 metres quadrats de parc i cap element apte per a nens amb mobilitat reduïda. A més del gronxador, en aquest cas s'hi ubicarà un balancí de jardí amb dos respatllers i no el carrusel. Pel que fa a la resta dels espais de joc, la plaça del Teatre, la plaça d'Europa, la de Lluís Buñuel, la Pedrol Rius, la de Salvador Allende, la de Cels Gomis i la plaça dels Drets Humans tindran una molla doble amb respatller. El de president Macià estrenarà un gronxador gegant.

tracking