Diari Més

Incivisme

Fogueres, pintades i amenaces al veïnat de la plaça de la Festa Major de Reus

L’AVV Mas Vilanova demana que s’activi la tanca

Grups de joves van buidar les papereres.

Fogueres, pintades i amenaces al veïnat de la plaça de la Festa Major de ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Són grups de joves que, a les nits, vénen i beuen, fan pintades, treuen la brossa de les papereres a cops, mouen droga i, si algú se’ls encara, amenacen els veïns. Divendres a la nit, van fer una foguera», explica el president de l’Associació de Veïns Mas Vilanova, Valentín Rodríguez, sobre la situació que es viu «cada cap de setmana» a la plaça de la Festa Major. Aquí, i a través d’un projecte dels pressupostos participatius 2018 impulsat pels mateixos veïns, l’Ajuntament va instal·lar fa alguns mesos una tanca que envolta el recinte i que hauria d’haver posat fi al problema. Però, almenys fins ara, la tanca «no es fa servir perquè, segons ens van dir des del mateix Ajuntament, cal que es posin en contacte amb la persona que ha de venir a tancar i obrir. Es veu que no ho estaran fent», afegeix Rodríguez.

Mentrestant, «la plaça continua oberta i els veïns ja no poden més. Jo m’he trobat les rodes punxades més d’una vegada». La nit de divendres, Bombers van intervenir per extingir un foc «que els joves havien fet», «en una zona on hi ha restes de fulles i plantes i que està pròxima a les cases. Una veïna ho va veure i va donar-nos l’avís a través de Whastapp». Hi va acudir una dotació que va treballar durant 21 minuts en «una paperera incendiada». També aquest passat divendres, a banda de la foguera, «ens vam aixecar amb pintades i la brossa fora de les papereres. Per a ells, és una diversió. Però els veïns, com qualsevol, tenim dret a viure en pau i a descansar a les nits».

Rodríguez considera que la tanca –la col·locació de la qual va finalitzar a l’abril– acabaria d’una vegada per totes amb les molèsties perquè «allà on sí que es fa servir, no hi entra ningú». I reclama més presència de Guàrdia Urbana: «Si acudeixen a les set de la tarda, és evident que no es trobaran a ningú».

També van fer pintades, a més d'un foc, la nit d'aquest divendres.

Fogueres, pintades i amenaces al veïnat de la plaça de la Festa Major de ReusCedida

tracking