Diari Més

Via pública

Queixes a Mare Molas pels fanals en mal estat que «podrien caure»

Segons detalla Ramón Sánchez, el problema principal serien els orins dels gossos que no es netegen

Un dels fanals del barri que està més afectat pels pixums dels animals.

Queixes a Mare Molas pels fanals en mal estat que «podrien caure»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns barris de Reus fa anys que lamenten la «deixadesa» per part de l’Ajuntament tant pels temes de seguretat com pels de neteja i el Mare Molas no n’és una excepció. El president de l’Associació de Gent Gran de Reus i Baix Camp, Ramón Sánchez, denuncia a Diari Més el mal estat d’alguns fanals d’aquest indret, ja que alguns d’ells «podrien caure i generar un perill».

Fa temps que pels carrers del barri Mare Molas hi ha diversos fanals que tenen la seva base força danyada, una incidència que s’ha agreujat amb el darrer aiguat que va afectar la ciutat la setmana passada. La humitat va provocar que s’oxidés més la zona del fanal que toca al carrer, que «ja estava molt malament pels orins dels gossos», detalla Sánchez qui afegeix que «el 70 o 80% del problema és per les pixades dels animals que no es netegen com cal».

El cert és que les miccions dels animals són corrosives i, per tant, provoquen danys en elements metàl·lics com poden ser els fanals. És per això, entre altres motius de civisme, que l’Ajuntament va aconsellar als propietaris de gossos que, quan els treguin a passejar, portin una ampolla d’aigua per netejar els orins des animals i així dissoldre el pixum. El consistori també va avisar que posaria multes a aquells que no complissin amb aquest requisit però per poder multar, el govern ha de canviar la normativa vigent. Per a Ramón Sánchez, aquest avís de l’Ajuntament no és suficient, encara que es pogués multar, i demana una «llei municipal més ferma».

«Un dia l’Ajuntament ha de netejar a fons tots els orins que pugui haver-hi per la ciutat i, l’endemà, aplicar una normativa que obligui als propietaris a sortir amb una ampolla de, com a mínim, un litre d’aigua i una escombra» diu Sánchez, qui argumenta que «amb les ampolles petites no n’hi ha prou perquè un gos aixeca la pota moltes vegades i és fàcil que et quedis sense aigua ràpidament». Pel que fa a l’escombra, explica que «només amb l’aigua no n’hi ha prou perquè encara queda una mica de pipí, per tant, si també s’escombra una mica a sobre, ja queda net com abans» i afegeix que «amb els excrements faria el mateix, a banda de recollir-los, també mullaria la zona i després l’escombraria perquè no quedés rastre».

Finalitzant amb el tema dels gossos, Sánchez lamenta que «hi ha un parc ben a prop on poden fer les necessitats però no ho fan perquè ja han pixat i defecat pel carrer».

Un fanal arrencat

Continuant amb la inseguretat que generen els fanals en mal estat, Sánchez considera que «cal més vigilància per part de l’Ajuntament, perquè ells mateixos vegin en quin estat es troben els diferents elements de la via pública per si s’han de renovar o no».

El president de l’Associació de Gent Gran de Reus i Baix Camp, el lema de la qual és «per un benestar social», comparteix que «la setmana passada un veí de la zona va fer una fotografia d’un fanal que estava molt desgastat i la va enviar a l’ajuntament i aquest va enviar a les Brigades Municipals per arrencar-lo». Sánchez admet que «això està molt bé, però si estiguessin més pendents dels barris, no caldria que un veí els passés fotografies, ho veurien els treballadors i aquests podrien prendre les mesures que fossin necessàries».

Tot i que el fanal «més perillós» ja ha estat arrencat per les Brigades Municipals, el barri de Mare Moles continua «patint» pel mal estat de la resta de punts lluminosos que tenen la seva base oxidada i, fins i tot, amb alguns forats que posen en risc la seva estabilitat i podrien provocar problemes més greus si acaben caient.

tracking