Diari Més

Societat

Un programa empodera dones que han patit violència masclista a Reus

‘Connecta’t’ ha aportat a 18 participants eines per enfortir la xarxa social

Algunes de les dones que han estat al projecte.

Un programa empodera dones que han patit violència masclista a ReusCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Divuit dones víctimes de violència masclista han participat des de gener fins al juny, de manera voluntària, del projecte municipal Connecta’t, organitzat des de l’any 2016 per la regidoria de Benestar Social al Casal de les Dones. L’objectiu és facilitar a les participants eines d’empoderament, per tal d’enfortir les seves potencialitats i millorar la seva xarxa social. La majoria de les participants han assistit amb regularitat a les sessions, d’una hora i mitja de durada, impartides per una treballadora social i una educadora social de la regidoria de Benestar Social que treballen durant tot l’any amb aquest col·lectiu.

Per tal d’oferir una atenció més personalitzada, les participants s’han dividit en dos grups. Un dels quals, format per dones de procedència marroquina i amb dificultats idiomàtiques, ha comptat amb el suport de la mediadora intercultural de la regidoria de Benestar Social. Tot i això, algunes de les activitats han estat conjuntes, com la xerrada Relacions sanes. Curar-se abans de tenir una nova parella, la ruta del Modernisme de Reus amb guia i dues sessions de tècniques d’autodefensa.

Entre altres temes que s’han abordat, s’han fet sessions sobre consciència del feminisme i de gènere estereotips romàntics i de parella, assertivitat o planificació del futur, i alguns més. La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, considera que «aquest projecte ajuda que les dones que han patit violència masclista superin aquesta situació i no tornin a ser víctimes en un futur».

tracking