Diari Més

Serveis

Llista d'espera de 30 dies per renovar el DNI a Reus, Tarragona i Tortosa

La Policia Nacional, que obre al carrer Gaudí les tardes d’agost, apunta que «hi ha molta demanda però les urgències s’atenen»

L'oficina de documentació de Reus, al número 9 del carrer Gaudí.

Llista d'espera de 30 dies per renovar el DNI a Reus, Tarragona i TortosaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de cita prèvia per renovar el DNI a les oficines d’expedició de la demarcació de Tarragona està donant hores per d’aquí a 30 dies. Als qui ahir sol·licitaven tanda per actualitzar la documentació a Reus o a Tarragona ciutat, el sistema els oferia com a molt aviat el 12 de setembre. A l’oficina de Tortosa, que durant el mes d’agost no obre a les tardes –Tarragona també està tancada–, la demora és superior: cita el 20 de setembre i una espera de 38 dies. Fonts de la Policia Nacional consultades pel Diari Més detallen que «ara és temporada alta i hi ha molta demanda» i asseguren que, en tot cas, «les urgències sempre s’atenen». Des del comitè provincial de la Confederació Espanyola de Policia (CEP), al seu torn, sostenen que «és necessari obrir una oficina de documentació al Vendrell per tal de garantir un menor temps d’espera en l’atenció de DNI i de passaports».

Pel que fa als passaports, la llista resulta inferior. Renovar-lo a Reus implica fins a 20 dies d’espera –es donen cites a partir del 2 de setembre–, a Tarragona els dies són 24 –del 6 de setembre endavant– i a Tortosa són 21 dies –a partir del 3 de setembre–. Tant per al DNI com per al passaport, hi ha fluctuació en la disponibilitat de cites.

Fonts de la Policia afegeixen, sobre el DNI, que al territori «s’atenen persones que vénen de Barcelona i província, així com també multitud de turistes nacionals». I puntualitzen que «a Reus, l’oficina s’ha reforçat a les tardes del mes d’agost». De fet, la del número 9 del carrer Gaudí és l’única de la demarcació que ofereix servei més enllà del matí en aquest període.

Precisen, alhora, que «quan es tracta d’informació, és sense cita» i que «el termini d’espera respecte a la majoria de les oficines d’Espanya és molt inferior» aquí. Del marge de què disposen les persones per dur a terme la renovació de la documentació, la Policia Nacional concreta que «es publicita que el DNI pot renovar-se amb un termini de tres mesos d’antelació, que són sis mesos per al passaport».

La CEP vol l’oficina del Vendrell

La CEP, per la seva banda, recorda que «com passa cada any en aquestes dates, la cites per realitzar tràmits de DNI i passaports s’allarguen» però detalla que «les cites varien ràpidament ja que molts ciutadans d’altres províncies que necessiten confeccionar els seus documents busquen les oficines amb menys espera». Des del comitè provincial del sindicat precisen que «a la CEP sempre hem defensat la necessitat d’establir una nova oficina de documentació al Vendrell per tal de vertebrar documentalment la província i de donar una millor qualitat de servei al ciutadà». «La crisi va fer que l’administració no invertís en dotar Tarragona d’aquest servei necessari», valoren. L’espera per renovar el DNI i el passaport l’atribueix també la CEP a la manca de recursos, donat que l’estiu coincideix amb vacances d’agents de policia i administratius, «que haurien de ser sempre els encarregats de fer la documentació, perquè la policia té altres tasques». El sindicat recorda que, tot i que Reus obri les tardes d’agost, «fa servei només de dilluns a dijous».

En general, a més, la CEP denuncia que «la plantilla policial és escassa» i que «els policies, en tan sols 100 quilòmetres, poden anar destinats a la comunitat valenciana, amb un menor cost de vida i una pressió social inexistent. En uns quilòmetres, passes d’haver d’amagar la teva professió, de tenir una professió amb un gran estigma social, a ser un servei ciutadà estimat i respectat, i amb un millor nivell de vida». «És necessari establir un complement de territorialitat que faci atractives les plantilles de Tarragona», conclouen.

tracking