Diari Més

Policial

La Guàrdia Urbana de Reus aixeca enguany 1.900 actes contra fets incívics

El consum d’alcohol i orinar a la via pública continuen sent els actes més denunciats

Foto d'arxiu d'una patrulla de la Guàrdia Urbana de Reus.

La Guàrdia Urbana de Reus segueix lluitant contra l'incivisme i el consum d'alcohol al carrerCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Reus ha aixecat un total de 1.893 actes en relació a actituds incíviques, especialment vinculades a l’oci nocturn, entre els mesos de gener i juliol d’enguany. Durant tot l’any 2018, la Guàrdia Urbana va aixecar 2.557 actes relacionades amb incompliments de l’Ordenança de Civisme.

El consum d’alcohol (784) i orinar (543) a la via pública continuen sent els actes incívics més denunciats pel cos policial local, seguits per embrutar la via pública (79) i les molèsties per sorolls (49). Entre les actituds denunciades també figuren l’oferiment (38) i sol·licitud (27) de relacions sexuals a la via pública.

El gruix dels comportaments incívics denunciats estan vinculats a l’oci nocturn. Els problemes però no solen venir donats pels locals, sinó pels clients que no respecten el descans dels veïns. La Guàrdia Urbana té constants contactes amb els propietaris dels locals per conscienciar envers la necessitat de fer conviure l’oci nocturn amb la resta d’activitats que tenen lloc a la ciutat i controla les actituds incíviques que es poden produir a la via pública.

La Guàrdia Urbana i els locals d’oci nocturn fan campanyes conjuntes per sensibilitzar els clients que determinades conductes poden causar molèsties als veïns, i que no es pot utilitzar la via pública per a la festa. Igualment, es fan reunions amb els propietaris dels locals que presenten algun tipus de problemàtica i s'informa als seus responsables de les mesures que han de prendre per evitar molèsties, aldarulls i actes incívics, tant als locals com al seu entorn.

tracking