Diari Més

Judicial

L'Audiència ratifica l'acumulació de la peça principal i la número 2 d'Innova

Els magistrats veuen que «els fets investigats són semblants» i que s’«evitaran duplicitats»

La unificació la va fer Instrucció 3 per un recurs de Prat i Fiscalia.

L'Audiència ratifica l'acumulació de la peça principal i la número 2 d'InnovaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Tarragona ha ratificat l’acumulació de la peça principal i la peça número 2 del cas Innova, un pas dut inicialment a terme el novembre de 2016 pel jutjat d’Instrucció número 3 de Reus i contra el qual algunes parts implicades al procés havien presentat recurs. En el raonament de la decisió, la qual queda plasmada en una interlocutòria del 12 d’abril d’aquest 2019, els magistrats de la secció segona de l’Audiència aprecien que «els fets investigats són molt semblants».

Concreten que «en ambdues peces s’investiga una presumpta contractació irregular al si de l’empresa municipal Innova» i «presumptament tots els contractes» haurien estat «formalitzats en les mateixes condicions i per les mateixes persones» arran d’instruccions a un cercle «que sempre va ser el mateix». Valoren, també, que els investigats només respondran per la peça on inicialment estaven i que «la majoria dels investigats en una peça separada i en l’altra són els mateixos».

La peça principal i la 2 aborden el pagament de factures, presumptament sense justificar, a l’exdirector del CatSalut Carles Manté i a l’arquitecte Jorge Batesteza en el marc de la construcció de l’Hospital, suposadament autoritzades per Josep Prat, exdirector d’Innova. La interlocutòria de l’Audiència apunta que l’acumulació, aprovada el 2016 a petició de Prat i la Fiscalia, «comporta que la causa adquireix un major volum, però no considerem que comporti una excessiva complexitat» i «evitarà duplicar proves». A més, «és una major garantia de la seguretat jurídica en evitar la possibilitat de sentència contradictòries» si se celebressin dos judicis. Finalment, recorda que el jutjat d’Instrucció 3 ha cregut convenient acumular les peces «per esclarir els fets» i que «la investigació ja ha finalitzat i l’acumulació no altera la competència». Per això, desestima els recursos.

Obertura de judici

El magistrat d’Instrucció 3 de Reus va declarar, en una interlocutòria d’aquest 7 de març, l’obertura de judici oral per a la peça principal i la segona del cas Innova. Les defenses van demanar més temps al magistrat per presentar els seus escrits. Així se’ls ha concedit i s’ha fixat el 9 de setembre com a data límit per fer el tràmit. Els escrits es remetran a l’òrgan competent, probablement l’Audiència, perquè posi data de judici. Tancades les diligències prèvies, el magistrat veu indicis de delicte contra vuit persones i apunta també, com a responsables civils, dues societats mercantils.

tracking