Diari Més

Infraestructures

El de l'Aeroport de Reus, el darrer accés de la T-11 que encara està a les fosques

Foment ha restablert, entre gener i agost, la llum a totes les entrades i treballa ara en aquesta

La rotonda d'Agro-Reus, una de les que han reactivat l'enllumenat, en una imatge d'aquest dilluns.

El de l'Aeroport de Reus, el darrer accés de la T-11 que encara està a les fosquesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa prop de dos anys, la il·luminació dels accessos de la T-11 a Reus centra una de les lluites locals en l’àmbit de les infraestructures. La qüestió, que d’inici podria semblar menor, pren especial rellevància durant els mesos d’estiu, quan l’arribada de turisme posa en el punt de mira la manca de llum en les entrades a la ciutat des d’aquesta via, per on cada dia circulen prop 30.000 vehicles al pas pel terme municipal. Entre el mes de gener i aquest agost, Foment ha reactivat l’enllumenat a tots els accessos excepte un, el que enllaça amb la C-14 direcció Montblanc i dona pas precisament, també, a l’Aeroport de Reus.

Fonts de la subdelegació del govern a Tarragona concreten al Diari Més que «aquest és l’únic tram que queda i està previst il·luminar-lo» i detallen que, en aquest punt concret, «al juliol es van fer les canalitzacions i ara s’ha de col·locar el cablejat i els quadres perquè hi hagi llum». Les feines es portaran a terme al llarg de les properes setmanes, previsiblement cap al mes de setembre.

Revisió i reparació

La foscor en els accessos de la T-11 s’ha atribuït, en alguna ocasió anterior, a robatoris de coure i altres materials en la instal·lació que els il·lumina. A principis d’any, Foment va posar en marxa una revisió de les entrades per executar-hi les reparacions necessàries. En línies generals, els treballs passen per reposar el cablejat en els casos en què aquest havia estat sostret dels punts d’il·luminació o per canviar el fanal –la part que emet la llum, com podria ser una bombeta– si és que està trencada o que ha deixat de funcionar per alguna causa. Les entrades per Bellissens, la carretera de Salou, Misericòrdia, Agro-Reus i fins a la rotonda de Riudoms ja tenen llum.

La Cambra de Reus va emetre, el setembre del 2017, un comunicat on demanava de manera pública al Ministeri que accelerés les reparacions i avisava de l’impacte negatiu que tot plegat podia generar en el turisme, així com de la repercussió per als residents. Foment havia realitzat anteriorment algunes intervencions molt concretes en aquest aspecte, però el gruix del problema continuava present. Dels prop de 30.000 vehicles que passen per aquí diàriament, al voltant del 90% són lleugers i uns 350 a la setmana són vehicles estrangers.

tracking