Diari Més

Ensenyament

La mesquita As-Sunnah de Reus busca professors d'àrab per fer classes a 260 nens

La comunitat, que oferirà lliçons en un entorn més adaptat després d’haver ampliat instal·lacions, cerca també un director que coordini el projecte

Una imatge d'arxiu del final del Ramadà a la mesquita.

La mesquita As-Sunnah de Reus busca professors d'àrab per fer classes a 260 nensOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa alguns dies, la mesquita As-Sunnah manté obert un procés de selecció per dotar-se de professors i donar continuïtat a les lliçons d’àrab que, al centre de culte del polígon Granja Vila, s’imparteixen a infants d’entre 4 i 12 anys. El curs anterior, «en van prendre part prop de 260 nens i nenes», explica Mohamed Said Badaoui, portaveu de la mesquita, que concreta que, durant el 2018-2019, «les classes les vam oferir en diferents torns al llarg del cap de setmana, dissabte i diumenge, perquè la superfície que teníem a la mesquita no ens donava capacitat per acollir-los tots alhora: hi havia un torn de 9 a 11.15h i un altre torn de les 11.15 a les 13.15h, amb quatre aules per cada torn».

El projecte d’ampliació de la mesquita, les obres del qual han conclòs aquest mateix estiu, han afegit metres a les instal·lacions per fer activitats complementàries a l’oració i «esperem els mateixos nens que hem tingut l’any passat, o un volum similar, però l’espai de què disposem ara és idoni. Abans, havíem d’estar posant i traient taules i ara el lloc on podran estudiar és fix».

En relació al perfil de professors que es busca, Badaoui detalla que «demanem un mínim de titulació al país d’origen, el que aquí equivaldria al batxillerat. Si té una carrera universitària, millor. També tenim en compte que hagi exercit fent classes d’àrab a algun centre de fora o d’aquí». Trobar qui s’ajusti als requisits «és difícil perquè hem de buscar persones qualificades que puguin realitzar aquestes tasques i, alhora, que tinguin el temps necessari per dedicar-lo a aquesta qüestió». La mesquita també cerca un director, que és una figura que «sempre hem tingut perquè sempre cal una persona que ho dirigeixi tot durant l’any i que faci un control i un seguiment de les classes, de les temàtiques que s’aborden i de tot. Enguany, per temes de feina i de disponibilitat, la persona que teníem no hi és i per això busquem un director per a les classes d’àrab». Els candidats han de lliurar el currículum a la mesquita.

La religió a les escoles

Alguns mesos enrere, havia transcendit la configuració d’una plataforma que reclamava que es fes efectiu el dret del col·lectiu a l’ensenyament de la religió islàmica a les escoles públiques i les concertades de Catalunya. La mesquita As-Sunnah va estar present en les primeres converses per donar forma al grup però «finalment els diferents punts de vista, han fet que no se seguís endavant».

La festa del xai cita 4.000 persones aquest diumenge

Unes 4.000 persones es reuniran a la mesquita As-Sunnah aquest diumenge 11 d’agost, segons previsions de la comunitat, per celebrar la festa del xai. L’acte s’iniciarà amb una oració, que tindrà lloc prop de les 8.30h i que anirà succeïda d’un sermó. A l’exterior de la nau es desplegarà l’habitual dispositiu per tallar el carrer. Després, les famílies acudiran a la carnisseria on hagin encarregat el seu xai a recollir-lo. «Com cada any, fem una crida perquè hi ha famílies que no han pogut comprar el xai per celebrar la festa i, la gent que en té, pot aportar una part del seu per ajudar aquestes famílies necessitades», tal com detalla el portaveu de la mesquita, Mohamed Said Badaoui, que diu que «tenim preparats uns frigorífics per guardar la carn i la lliurem a aquestes famílies, que prèviament tenim apuntades». S’espera que les donacions arribin a una vintena de llars. La del xai és una de les dues més destacades festes de la comunitat, juntament amb la fi del Ramadà.

tracking