Diari Més

Equipaments

El Pavelló Olímpic de Reus ampliarà les seves sales per fer activitats dirigides

Rellsa, que té prop de 600 abonats al gimnàs municipal, oferirà un nou espai de 64 metres amb una inversió de 67.000 euros

L'actual gimnàs del pavelló ofereix aparells cardiovasculars, de treballs de força i pesos.

El Pavelló Olímpic de Reus ampliarà les seves sales per fer activitats dirigidesOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pavelló Olímpic de Reus incorporarà una nova sala d’activitats dirigides que complementarà l’oferta de les actuals instal·lacions destinades als abonats del gimnàs municipal, el qual es troba ubicat dins el mateix edifici del carrer Mallorca i compta amb uns 600 socis en diferents modalitats. En detall, tal com precisen fonts municipals al Diari Més, el projecte forma part de les inversions en equipaments esportius que ha programat la societat municipal Reus Esport i Lleure (Rellsa). Les obres, que estan pendents de sortir a licitació un cop completat el període d’exposició pública, tenen un pressupost inicial de 67.209,95 euros. La previsió amb què treballa Rellsa és que la nova sala pugui estar completament enllestida i oberta a l’accés dels esportistes abans que finalitzi el present 2019.

La sala per a activitats dirigides a què, pròximament i un cop superats els pertinents tràmits, es donarà forma dins el Pavelló Olímpic comptarà amb un total de 64 metres quadrats construïts i tindrà un espai amb tarima des d’on el monitor guiarà les classes de les quals puguin prendre part els usuaris. A banda de la sala com a tal, s’habilitarà igualment dins el mateix projecte un espai d’espera. La sala de nova creació tindrà climatització i també totes les facilitats necessàries per dur-hi a terme les classes en les seves diverses formes.

A l’espera de l’estrena del nou espai, els prop de 600 abonats del gimnàs municipal poden fer servir ara una sala equipada que posa al seu abast aparells cardiovasculars, aparells de treball de força i també pesos lliures. El pavelló té, a banda, una pista triple poliesportiva amb possibilitat de diverses configuracions que admet bàsquet, futbol sala, handbol, hoquei patins, patinatge, voleibol, bàdminton, korfbol, gimnàstica rítmica i altres esports de sala.

Piscina i futur complex al MIEM

El govern va completar al mes de maig la primera fase del Mapa d’Instal·lacions Esportives Municipals (MIEM), la qual va quedar tancada amb l’estudi de viabilitat i l’avantprojecte per la construcció d’un nou centre esportiu integrat, que hauria d’incloure la primera piscina coberta «orientada a l’activitat física per a tothom» i que aniria localitzat al costat del Pavelló Olímpic.

L’avantprojecte, tal com es va presentar llavors, és una proposta compacta per un edifici autònom de tres plantes. La proposta inclou un soterrani destinat als espais tècnics de tractament d’aigües, producció d’ACS i serveis; una planta baixa amb la zona de recepció, vestidors outdoor, vestidors del centre esportiu i zona d’aigües amb una piscina principal de 30x10 metres, un vas d’aprenentatge de 15x8, piscina infantil, spa i zones complementàries, com ara saunes i banys de vapor. També hi hauria sala de fitness, sales d’activitats dirigides i una coberta practicable. Tot plegat suposaria uns 7.240 metres quadrats construïts i 5.000 d’urbanització.

La vocació de l’estudi era assolir un nivell d’autofinançament de l’explotació del centre esportiu, amb una oferta per a un total de 4.000 abonats. El global del complex requeriria, segons preveu l’avantprojecte, la inversió d’uns 6.741.000 euros als quals caldria afegir despeses indirectes. Al moment de la presentació, l’alcalde, Carles Pellicer, va apuntar la previsió de materialitzar-lo en el mandat 2019-2023, tot i que sense calendari.

tracking