Diari Més

Economia

Caixabank ofereix en lloguer l'edifici dels desapareguts cines Lauren de Reus

Servihabitat incorpora a la seva cartera les instal·lacions, a les quals es busca un nou ús des de 2015

A l'exterior de la nau s'ha col·locat un anunci de venda que aviat es reemplaçarà per un de lloguer.

Caixabank ofereix en lloguer l'edifici dels desapareguts cines LaurenOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Caixabank ha posat en lloguer l’edifici que fins l’any 2015 havia acollit els cines Lauren Reus, al número 79 del camí de Valls, tal com detallen fonts de l’entitat bancària al Diari Més. De fet, a l’exterior de la nau s’ha col·locat recentment una lona on s’anuncia la disponibilitat de les instal·lacions a través de la immobiliària de Caixabank, Servihabitat. Les mateixes fonts precisen que tot i que la lona publicita la venda de l’edifici, «és un error» i que «la canviaran en breu per una altra on especifiqui que està disponible per al lloguer». El preu que trindrà l’immoble no resulta, almenys encara, consultable com a part de la cartera online de Servihabitat.

Els desapareguts cines Lauren operaven en un espai de propietat municipal però sobre el qual Caixabank va signar un dret de superfície a 40 anys, de manera que Lauren pagava al banc per realitzar l’activitat de projeccions cinematogràfiques i Caixabank, al seu torn, abonava un cànon a l’Ajuntament de Reus. Per això, des que les sales quedessin buides ara fa quatre anys, coincidint amb la liquidació de Lauren Reus, una part i l’altra han anat de la mà en tots els moviments. En aquest sentit, des de Caixabank concreten que «ens trobem en contacte amb l’Ajuntament» amb la finalitat de trobar una sortida per a la nau, qüestió en què s’està treballant des del mateix 2015.

Temps després del tancament de Lauren, des de l’Ajuntament apuntaven comptar amb propostes d’almenys tres operadors per recuperar les projeccions a tocar de Resessa però cap d’elles va traduir-se en una reobertura. Amb la inauguració d’Axion a La Fira Centre Comercial, ja en ple any 2017, i davant la petició de botiguers del nucli que els nous cines s’ubiquessin a l’edifici dels Lauren i no al complex de l’avinguda Sant Jordi, des de Caixabank expressaven que la situació concursal de Lauren Films bloquejava tot plantejament de reactivació. Asseguraven, alhora, trobar-se a l’espera que l’administrador els tornés la possessió de l’immoble per poder fer algun pas endavant. Un any després, l’estiu de 2018, l’escenari es mantenia «sense novetats». Des de fa poques setmanes, però, el futur de la nau sembla començar a desencallar-se amb la seva posada en lloguer.

1 MEUR per fer el salt al digital

Cinemes Reus –branca de Lauren Films i la gestora dels cines a Reus que van abaixar la persiana el març de 2015– va obrir la fase de liquidació davant la impossibilitat de fer front als pagaments a què es va comprometre en el conveni del concurs de creditors aprovat durant l’estiu de 2006, el qual li havia permès continuar desenvolupant l’activitat amb més o menys normalitat malgrat les antigues complicacions econòmiques.

Les projeccions van aturar-se definitivament després que Lauren xifrés en un milió d’euros la inversió necessària per remodelar les sales i poder fer, així, el salt de l’analògic al digital. En les setmanes anteriors, als cines havien deixat d’oferir-se estrenes i les entrades tenien un preu més reduït. La Fira, que havia renunciat a acollir sales de cinema després de projectar-ne unes en primer terme, va recuperar la iniciativa i –també amb l’adéu de l’històric Cine Palace– va obrir les portes a Axion.

L’Ajuntament, més tard, va rebaixar a 500.000 euros l’estimació del que hauria costat tornar a ubicar un cine al camí de Valls. Llogar l’espai dels Lauren podria haver suposat en aquell moment, segons fonts coneixedores de les quantitats i amb dades de 2016, 5.000 euros mensuals. El preu amb què l’edifici de l’entorn de Redessa surt a lloguer ara no ha transcendit.

tracking