Diari Més

Serveis

L'ampliació del tanatori municipal de Reus es posarà en funcionament al setembre

L’edifici ha guanyat 300 metres quadrats al recinte per eixamplar l’espai d’accés a les sales de vetlla amb 3 nous patis interiors

Una imatge del progrés de les obres des de la zona de pàrquing del tanatori.

L'ampliació del tanatori municipal de Reus es posarà en funcionament al setembreDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte d’ampliació del tanatori municipal de Reus, les obres del qual van posar-se en marxa el passat mes de març, culminaran al setembre. Serà llavors quan, tal com detallen fonts municipals al Diari Més, entraran en funcionament els 300 metres quadrats que l’equipament ha de guanyar amb la reforma i que aportaran més espai a l’accés a les sales de vetlla. Els treballs tenen un pressupost de 288.704 euros i estan impulsats per Serveis Funeraris Reus i Baix Camp. Amb l’ampliació, es reconvertirà la zona de pas en una àrea gran que permetrà als usuaris una estada més agradable. També es busca descongestionar el passadís en els moments de màxima ocupació de les sales.

Les feines van quedar dividides en dues fases: una de consistent en fer créixer l’edifici cap a la zona del pàrquing i una altra de connexió entre aquesta part afegida i l’interior de l’estructura del tanatori. Les mateixes fonts concreten que la construcció del nou volum ja està pràcticament enllestida. Un extrem, aquest, que es pot apreciar a simple vista des del pàrquing del tanatori municipal, on ahir seguien el seu curs les obres. D’altra banda, la paret del nou volum que comunica amb el passadís actual ja s’ha tirat a terra.

El projecte també ha tingut en compte la reducció del soroll per tal de generar un ambient de recolliment al tanatori. Per aconseguir-ho, s’ha triat com a material principal la fusta tant a les parets com al parquet, en combinació amb un fals sostre acústic que reduirà la reverberació. En aquest sentit, des de l’Ajuntament precisen que aviat es començaran els treballs de col·locació dels interiors de fusta. També es donarà lloc a un sostre de lamel·les d’alumini, que facilitarà el pas de la llum natural als patis creats arran de l’ampliació.

El passadís d’accés a les sales de vetlla, amb 45 metres de llargada, tenia abans una amplada variable d’entre 2,5 i 3,7 metres i generava en els eixamplaments petites zones d’estar a disposició dels usuaris. Quan les sales de vetlla estaven totes ocupades i els usuaris sortien al passadís, es podia produir certa incomoditat tant pel soroll com per la pròpia circulació de persones. Això és el que s’ha volgut resoldre amb l’ampliació.

Resoldre el soroll i la congestió

Així, el passadís d’accés a les sales de vetlla s’ha reculat uns 4 metres de la façana, en una llargada de 27 metres. S’aconseguirà crear d’aquesta manera, tal com està projectat, un espai més discret amb l’obertura de dos patis que estaran ubicats als extrems de l’ampliació i un tercer pati al centre. I també evitar els sorolls i l’acumulació de persones. Aquests patis no tenen vistes a l’exterior, però facilitaran llum i ventilació.

La superfície nova construïda, quan entri en funcionament, serà de fins a 307,7 metres quadrats, repartits entre el nou espai de la primera planta, i un nou espai tancat a la planta baixa que, de moment, s’utilitzarà per a usos interns del tanatori municipal.

tracking