Diari Més

Societat

La cooperativa Llars Familiars allotja una mare i les filles a Sant Josep Obrer

El projecte, que té 13 immobles de lloguer baix, va lliurar ahir les claus d’una casa reformada

L'habitatge, que es va poder visitar ahir, es troba ubicat al passatge de la Verge de la Paloma.

La cooperativa Llars Familiars allotja una mare i les filles a Sant Josep ObrerOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una família monoparental, una mare i les seves filles, s’instal·larà al darrer de la dotzena d’habitatges que ha rehabilitat i adjudicat la cooperativa Llars Familiars Habitatge Sostenible i Just, nascuda a Reus l’any 2015 per «facilitar habitatge digne a persones sense possibilitat d’accedir-hi des del mercat convencional». Es tracta, en detall, d’una casa ubicada al passatge de la Verge de la Paloma, a la zona de Sant Josep Obrer. Seguint el protocol de la cooperativa, la família pagarà per ser-hi un lloguer ajustat a les seves possibilitats, mentre que Llars Familiars mantindrà la propietat de la construcció.

L’habitatge al passatge de la Verge de la Paloma ha estat rehabilitat funcionalment per tal d’adaptar-lo a les necessitats de la família adjudicatària i millorar-ne l’habitabilitat i l’eficiència energètica. Des de Llars Familiars explicaven ahir, en el marc d’un acte de celebració organitzat per celebrar el final de les obres a la parròquia de Sant Josep Obrer, que «abans a la casa només hi havia un lavabo, que es trobava ubicat dins l’habitació de matrimoni. Ara, a la segona planta, s’ha pogut crear una instal·lació molt lleugera, amb fusta, que ha permès posar tres habitacions i un lavabo».

D’inici, Llars Familiars va adquirir dos immobles al barri de Sant Josep Obrer, finançats per un préstec de COOP57 i amb l’aval mancomunat d’un centenar de persones que van creure en el projecte. A aquests dos habitatges s’han afegit posteriorment vuit immobles més per cessió de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, un per cessió temporal privada i dos immobles per compra. Actualment la cooperativa gestiona 13 habitatges que donen sostre a 38 persones, tal com detallen des de Llars Familiars. El seu president, mossèn Pep Moreno, apunta que «es tracta que tothom pugui accedir a un habitatge» i diu que aquests «es lliuren per llista d’espera, tenint en comptes les condicions dels interessats i les característiques de l’immoble que, en aquell moment, es trobi disponible». Per constar a la llista d’espera cal presentar sol·licitud de soci de la cooperativa al Consell Rector i fer un ingrés de 100 euros.

A l’acte de celebració de la fi de les obres va acudir ahir una usuària, Nuria Sampedro, que va explicar que «abans vivia a Vilanova d’Escornalbou, a una casa petita i molt vella. Em vaig fer de la cooperativa, vaig trobar un lloc a Maspujols i ara estic a Reus».

tracking