Diari Més

Mobilitat

Ryanair implanta a Reus els vols amb escala i enllaça amb Itàlia i Grècia

L’aerolínia, que està desplegant el sistema a nivell global, ven per primer cop bitllets a Milà i Tessalònica passant per Brussel·les

Una imatge d'arxiu d'un avió de Ryanair enlairant-se des de l'Aeroport de Reus.

Ryanair implanta a Reus els vols amb escala i enllaça amb Itàlia i GrèciaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ryanair ha començat a comercialitzar des de l’Aeroport de Reus, per primer cop coincidint amb aquesta temporada turística, vols amb escala. En concret, tal com detallen fonts de l’aerolínia consultades pel Diari Més, les destinacions disponibles amb aquest sistema són ara dues: Milà-Bèrgam (Itàlia) i Tessalònica (Grècia), ambdues fent escala a Brussel·les-Charleroi (Bèlgica). Ni una ni l’altra havien format part abans de l’oferta des de Reus. Les mateixes fonts precisen que Ryanair «va activar a nivell global, fa un any, els vols de connexió» i que aquest desplegament, dut a terme de manera progressiva, ha arribat a Reus a l’estiu. La companyia «ha adaptat el sistema de codis i d’operativa» per enllaçar els aeroports de major capacitat amb altres de més reduïts a través de les escales «i que així, des d’aquí, també es pugui viatjar de forma coordinada a destinacions populars i d’alta demanda que no hi eren».

El mecanisme dels vols de connexió, que no és tan habitual en les companyies low-cost, obliga a esperar unes hores entre un vol i l’altre però automatitza la reserva i també el canvi d’aeronau de les maletes, i programa els horaris de forma que sigui possible completar el trajecte dins el mateix dia. A Reus, les escales a Brussel·les-Charleroi amb destinació Milà-Bèrgam i Tessalònica estaran vigents únicament durant l’agost, tot i que la previsió inicial, tal com detallen des de Ryanair, és que se’n programin de noves en la temporada d’estiu 2020. L’aerolínia «va posar a la venda bitllets d’anada i tornada» per a Itàlia i Grècia, però alguns moviments ja no estan disponibles «possiblement perquè es tracta d’indrets molt sol·licitats i els seients estan exhaurits».

A partir d’uns 100 euros l’anada

En el cas de Milà-Bèrgam, des de l’Aeroport de Reus és possible volar els dijous –1, 8, 15, 22 i 29 d’agost– amb sortida a les 9.15h i arribada a Itàlia a les 15.30h. L’avió aterra a Brussel·les a les 11.20h i s’enlaira de nou a les 14h, així que l’escala és de dues hores i 40 minuts. El total del viatge s’allarga sis hores i 15 minuts. No queden ja, però, bitllets de tornada. Els d’anada tenen un preu d’entre 100 i 217 euros.

Pel que fa a Tessalònica, s’hi pot volar també en dijous –igualment 1, 8, 15, 22, 29 d’agost– amb sortida a les 9.15h i arribada a les 22.25h. L’avió aterrara a Brussel·les a les 11.20h i parteix de nou a les 16.40h, amb una escala de cinc hores i vint minuts i un total de trajecte de deu hores i deu minuts. El preu de l’anada oscil·la entre els 99 i els 307 euros. Per tornar, el vol surt des de Tessalònica a les 11.20h i arriba a Reus a les 20.30h, tots els dissabtes d’agost, però també de setembre i octubre.

Fonts de Ryanair precisen que no és habitual, per exemple, enllaçar dues destinacions de sol i platja, com seria el cas de la Costa Daurada i Tessalònica, i que els vols de connexió són una manera que quedin vinculats tot i que no de manera directa. Les escales incrementen el ventall de propostes que puguin oferir aeroports com el de Reus, malgrat que no siguin una alternativa adaptada a les necessitats de tots els públics per la inversió de temps en el trajecte.Brussel·les-Charleroi és una de les rutes regulars que ha desplegat Ryanair en temporada turística a la capital del Baix Camp.

tracking