Diari Més

Serveis

El Comitè d'FCC demana que «no es demori més» el contracte de la brossa a Reus

El govern, que ha consumit gairebé 8 mesos de la pròrroga, està «revisant i actualitzant el plec» i espera portar la qüestió al ple «a curt termini»

Una imatge d'arxiu de personal i vehicles d'FCC.

El Comitè d'FCC demana que «no es demori més» el contracte de la brossa a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé 8 mesos després que s’aprovés prorrogar per un any més el contracte de la neteja viària i la recollida de la brossa a Reus, ara en mans d’FCC, el govern «disposa d’un plec de condicions tècniques i administratives» del qual «s’està procedint a l’actualització i la revisió acurada». Així ho concretava el regidor de Via Pública, Hipòlit Monseny, a preguntes de la CUP en el ple de divendres passat. Monseny especificava que, sobre els plecs, ja «es va informar els grups municipals al febrer» i que, ara, s’estan «contemplant alguns dels suggeriments rebuts en aquestes reunions a nivell de requeriments de serveis».

Tenint en compte els terminis propis de qualsevol licitació, i que el govern es va comprometre a no exhaurir íntegre aquest any de pròrroga sense donar lloc a un nou contracte, el rellotge està en compte enrere. Monseny precisava, igualment divendres, que «una vegada finalitzi l’actualització, el plec i la resta de l’expedient, es podrà portar a comissió informativa i a aprovació del ple a curt termini».

El Comitè d’Empresa d’FCC reclama que «es tiri endavant tan aviat com sigui possible el nou concurs del servei de neteja i recollida de la brossa» i que el pas es faci, en concret, «abans de Nadal» perquè la tramitació no s’allargui fins el 2020. El Comitè, amb majoria d’UGT, ha mantingut trobades amb representants de l’Ajuntament de Reus on ha formulat la petició que aquesta qüestió «no es demori més» tant «pel bé dels treballadors de la neteja com pel dels ciutadans de Reus», explica el secretari general de sanejament urbà d’UGT a la demarcació de Tarragona, Ángel Martín de Sande.

Fins a finals de 2019

Amb el vot favorable de Cs, PSC i PP el ple de l’Ajuntament de Reus va acordar el 29 de desembre de 2018 prorrogar el contracte de la recollida de la brossa i la neteja viària fins a finals de 2019. El contracte expirava tres dies després del ple. El govern necessitava, per consumar el pas, majoria absoluta. La condició la van conèixer els grups de l’oposició sobre la marxa, en transcurs del debat pel mateix punt. «Per responsabilitat política», l’oposició va canviar el sentit del vot anunciat en comissió informativa i que passava per l’abstenció. La CUP va mantenir el posicionament en contra, tot i que «podríem haver dit que sí a una pròrroga de sis mesos si hi hagués hagut el compromís de municipalitzar el servei». El govern es va comprometre llavors a enllestir el plec sense exhaurir l’any de pròrroga.

La plantilla d’FCC, que treballa amb 7 camions llogats i maquinària «al final de la vida útil», ha reclamat reiteradament que la tramitació es completi en el menor temps possible i es tregui a concurs un nou contracte de la brossa.

tracking