Diari Més

Policial

Entren a robar a almenys tres pisos del camí de l'Aleixar de Reus en només 48 hores

Mossos han atès de diumenge a dilluns tres requeriments per robatoris amb força a domicilis de plantes elevades i on no es van forçar els panys

Una imatge del camí de l'Aleixar, carrer on s'han produït els fets.

Entren a robar a almenys tres pisos del camí de l'Aleixar de Rues en només 48 horesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra han atès, entre aquest mateix diumenge 21 de juliol i ahir dilluns, un total de tres requeriments per robatoris amb força a habitatges del camí de l’Aleixar. Es tracta, en els tres casos, de pisos que són primera residència dels seus propietaris i on, per tant, s’hi viu durant tot l’any. En el moment dels fets, però, no hi havia ningú a l’interior de cap d’ells. Els tres habitatges estan repartits en dos blocs de la mateixa vorera, a només un parell de números de distància, i no tenien alarma. La policia catalana ha obert una investigació per esclarir l’autoria dels robatoris. No es descarta que, en les pròximes hores, puguin tenir lloc més requeriments.

A un dels domicilis, el lladre o el grup d’assaltants van accedir obrint la porta de manera relativament senzilla, tal com precisen fonts dels Mossos d’Esquadra al Diari Més, perquè els propietaris havien marxat a passar uns dies fora i van tancar-la simplement de cop, sense la doble volta de clau. Des de la policia catalana insisteixen que fer aquest gest de la doble volta «aporta més seguretat i dificulta molt les coses al lladre».

Com que el pany no havia estat forçat, des de l’exterior del pis no s’apreciava que hi hagués hagut cap intrusió. Va ser en tornar de les vacances que els propietaris van trobar casa seva remenada i van constatar que hi faltaven objectes. Entre tecnologia, joies i altres elements, el botí podria haver estat superior als 20.000 euros.

Als altres dos pisos, i tot i tractar-se d’una novena planta, el lladre o lladres hi van entrar a través de les terrasses. Després, per passar a dins, en un dels casos van fer servir possiblement un accés des del pati i en l’altre van trencar el vidre de la porta que donava a la terrassa. Va ser el propietari d’aquest últim pis que, en trobar els desperfectes, va intuir que el del costat podria haver patit igualment un robatori i va donar la veu d’alerta. Així es va poder comprovar que, efectivament, els dos pisos es trobaven afectats.

Mitjons a les mans

En els tres robatoris, el sistema emprat és molt discret pel fet que no deixa senyals que puguin ser apreciats per la resta de veïns des de fora dels domicilis. En un d’ells, el lladre o el grup de lladres haurien fet servir mitjons que van agafar d’un dels armaris del mateix habitatge per col·locar-se’ls a les mans i evitar així deixar empremtes. Fonts de la policia catalana expliquen que es tracta d’una pràctica coneguda i que, de vegades, en casos així, els propietaris han trobat que hi havia parells de mitjons que havien guardat als calaixos i que estaven estesos fora perquè s’havien fet servir.

tracking