Diari Més

Redacció

Els veïns volen una segona fase del Pla de Barris «més ràpida i segura»

L’obra de remodelació del carrer Roger de Llúria va començar ahir a Sol i Vista

Els moviments ja estan en marxa a la zona on s'aplicarà la reforma.

Els veïns volen una segona fase del Pla de Barris «més ràpida i segura»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els moviments per remodelar el carrer Roger de Llúria van activar-se ahir després que, dijous, comencés a la zona la instal·lació de la senyalització i de les pertinents tanques d’obra. El projecte, que compta amb un pressupost de 196.889,41 euros, el tira endavant l’Ajuntament com la segona fase del Pla de Barris de Sol i Vista i Immaculada. I succeeix les actuacions als carrers d’Entença, de l’Almirall Requesens, i Nelson Mandela. La durada prevista de les obres és de 4 mesos.

Des de l’Associació de Veïns del barri Sol i Vista, la presidenta Ana Belén Castaño celebra l’inici d’uns treballs que «esperàvem des de feia temps» i demana que, en aquesta ocasió, la intervenció es realitzi «més ràpidament i amb una mica més de seguretat que a la primera fase», quan «els carrers van obrir-se d’una vegada i no per trams i, com que les obres van trigar en quedar enllestides, hi va haver un temps important que a la gent gran li costava molt sortir de casa i hi va haver moltes caigudes».

Dels resultats de la primera fase, la valoració és positiva tot i que «ens hauria agradat mantenir l’aparcament i que les voreres no fossin tan amples». «És clar que abans eren molt estretes i calia fer-les més grans, però potser no tant», apunta Castaño, que precisa que «l’aparcament és important i ara, amb aquesta altra part de les obres, en perdrem més. Hi ha veïns que es queixen que això passi». L’Ajuntament ha habilitat nous espais d’estacionament a Sol i Vista que haurien de compensar aquestes pèrdues però «serà ara, quan es facin els treballs a Roger de Llúria, que podrem veure si realment és suficient i si a tothom li va bé així o no».

Altres veïns del barri expliquen que, en la primera intervenció del Pla de Barris, que va culminar fa uns mesos, «hi va haver coses que van quedar pendents i que ens van dir que es resoldrien amb la segona fase, com ara algunes rajoles que falten. Esperem que, ara, això també es pugui resoldre».

Els canvis al sentit de circulació

La remodelació de Roger de Llúria manté el sentit de circulació existent amb dos sentits, al tram des de la carretera d’Alcolea fins al carrer Josep Iglesias Fort; i preveu direcció única sentit a la resta del carrer. La solució amplia les voreres seguint els criteris recollits al Pla de mobilitat urbana de Reus. Les seccions s’han dissenyat adaptades a persones amb mobilitat reduïda, augmentant l’amplada de les voreres actuals. L’actuació inclou també obres en els sistemes de sanejament, enllumenat i jardineria.

tracking