Diari Més

Loteries i apostes

Pendents dels partits de diumenge

En només tres anys, la penya d’apostes Q84 de Reus s’ha convertit en una de les grans del país

Daniel Muñoz i Òscar Bausà, artífexs de la Penya Quiniela Q84 de Reus.

Pendents dels partits de diumengeC.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Corria l’any 2016 quan en Magí Martí li va dir a un bon amic seu, Òscar Bausà, administrador de la Loteria La Pastoreta de Reus, que li presentaria un jove anomenat Daniel que s’havia convertit en un expert de les apostes a Internet, perquè estava convençut que d’aquella coneixença en podia sortir alguna cosa interessant. D’aquesta manera naixia la Penya Quiniela Q84, un grup d’inversió en apostes esportives que, en només tres anys, s’ha posicionat com una de les més importants del país pel que fa als imports que capitalitza.

En aquell primer any la colla va aconseguir reunir un fons de capital de 30.000 euros a través de les participacions dels socis, que a final de temporada es van doblar. L’any següent l’import total va ser de 75.000 euros, i el 2018 es van arribar a capitalitzar 165.000. Per a la temporada que tot just està a punt de començar, els administradors de la penya s’han posat com a objectiu capitalitzar 500.000 euros, dels quals, a dia d’avui, ja en tenen 440.000. Aquests diners s’obtenen a través de les participacions dels socis, que es materialitzen a principi de temporada. Un cop acabada, cada soci pot decidir recuperar el capital i els beneficis si n’hi ha hagut o reinvertir-lo.

El responsable de la inversió del capital és Daniel Muñoz, analista professional de quinieles i apostes esportives, que treballa a partir de l’anàlisi de les bases de dades: «La Quiniela té una cosa molt important, i és que la massa d’apostants comet errors. Són uns errors sistemàtics que, si treballes prou la informació, pots detectar i aprofitar-te’n». Muñoz, que treballa amb bases de dades de 500.000 partits, apunta que l’atzar hi és present, però també que «la Quiniela és una cosa molt matemàtica, de la qual se’n pot treure un rendiment constant al llarg del temps». Admet que la probabilitat de perdre diners hi és, però a la vegada, assegura que la probabilitat de guanyar-ne és del 80%. I encara més: «La probabilitat de perdre del 0 al 12% de la inversió és del 90%. Dit d’una altra manera, en cas de perdre diners, en el 90% de les vegades es perdrà el 12% del que s’hi inverteixi».

Amb el pas del temps, aquella penya que va sorgir com un grup d’amics que invertien en La Quiniela s’ha anat professionalitzant, tot i que entre els inversors també hi ha perfils més recreacionals, que hi juguen per diversió en quantitats més petites. L’administració de loteria La Pastoreta recepciona i valida les apostes i, tal com detalla Òscar Bausà, «dona fiabilitat que aquests diners estan aquí i es jugaran». La Penya Q84 es gestiona íntegrament a través de la seva pàgina web, i també a través d’aquest mitjà els seus socis poden fer el seguiment de les apostes i de la gestió, a més de trobar-hi sempre disponible la informació i documentació. El termini per sumar-se a la penya Q84 en la temporada que està a punt de començar acaba el pròxim 18 d’agost, i les participacions s’han fixat per un import de 400 euros.

tracking